Kategorier
Nyheter Skiver

The Magpie Salute | High Water II

Rich Robinson og hans skjærehyllest er allerede ute med sin andre skive, ett år etter studiodebuten, og den følger naturlig nok i nøyaktig samme spor – fordi de to skivene ble innspilt samtidig, i fjor vår. Og de ivaretar fortsatt arven etter The Black Crowes på en ypperlig måte.

Mascot

Rich Robinson og hans skjærehyllest er allerede ute med sin andre skive, ett år etter studiodebuten, og den følger naturlig nok i nøyaktig samme spor – fordi de to skivene ble innspilt samtidig, i fjor vår, med unntak av tre låter: «Gimme Something», «Leave It All Behind» og «Life Is A Landslide», som ble innspilt i et avbrekk i den nærmest kontinuerlige turneringen bandet gjorde i fjor. Og når du vet at Rich Robinson var låtskriver og gitaristen i The Black Crowes, samtidig som gitarist Marc Ford og bassist Sven Pipien også har en fortid i The Black Crowes, så vinner du ingen premier om du gjetter at dette høres bittelitt ut som… nettopp, The Black Crowes. Sleng inn litt The Rolling Stones og en dæsj Sly & The Family Stone, så er vi sånn noenlunde der. Men The Magpie Salutes hemmelige våpen er deres engelske vokalist John Hogg, som setter såpass av sitt eget sjelfulle stempel på disse låtene at de unngår å ble stemplet som en blåkopi av kråkene. Likevel er det ingen tvil hvilken av brødrene Robinson som i størst grad ivaretar arven etter The Black Crowes.

Det åpner med kanskje den mest rocka låten, «Gimme Something», som umiddelbart viser hvorfor det er besetningen av The Black Crowes med gitarduoen Robinson & Ford som huskes som den klassiske, for de har unektelig en kjemi. Og vil du høre virkelig TBC-nostalgi, så kan du hoppe rett til «Doesn’t Really Matter», en låt som styrer skummelt nært «Black Moon Creeping» fra «The Southern Harmony & Musical Companion». Men det er også mye som er nærmere americana/countryrock , som «A Mirror» og «Lost Boy» hvor de har fått vokalassistanse fra selveste Allison Krauss (eller skulle det vært Allison Crowes…?)

Likte du førsteskiva til The Magpie Salute, eller savner du fortsatt The Black Crowes, så er det slett ikke dumt å sjekke ut «High Water II». Det svirrer for øvrig sterke rykter om at The Black Crowes skal gjenforenes for en turné i 2020, til tross for at begge brødrene Robinson tidligere har hardnakket benektet at det noensinne kommer til å skje – (som du selv kan lese i intervjuene våre med både Rich Robinson og med vokalist Chris Robinson) men denne gang er det foreløbig ingen som verken benekter eller bekrefter dette. Hva det i så fall betyr for fremtiden til The Magpie Salute gjenstår å se.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 18.oktober 2019