Kategorier
Skiver

Ray Alder | What the Water Wants

Så er omsider gullstrupen fra Fates Warning ute med sitt etterlengtede soloalbum. Ray Alder har en umiskjennelig og signifikant vokalsignatur, og Fates Warning fansen vil neppe bli skuffet over dette albumet.

InsideOut

Så er omsider gullstrupen fra Fates Warning ute med sitt etterlengtede soloalbum. Ray Alder har en umiskjennelig og signifikant vokalsignatur, og Fates Warning fansen vil neppe bli skuffet over dette albumet. Med på laget har han også kjenningen fra nevnte band, Mike Abdow, på gitar og bass, samt Tony Hernando også på gitar og bass. Hvorfor disse to har delt på oppgavene er ganske åpenbart når du hører på skiva. De innehar sine spesifikke tekniske kvaliteter og stil som fornuftig nok er fordelt på de respektive låtene.

Men tilbake til Alder. Det er først og fremst han som virkelig glitrer her, og det er en sann fryd å høre han fra første rad. Skal jeg trekke frem noen høydepunkter må det bli låtene «Lost», «Shine» og «The Road» som hver for seg viser det fantastiske stemmeregisteret hans.

Albumet vil neppe gå inn i historiebøkene som en milepæl i metal, men for fansen er dette obligatorisk og for alle andre burde det være pensum i hvordan synge skinnet av pølsa uten å søle ketchup på skjorta. Og med den metaforen mener jeg at Alder definitivt er en av de dyktigste metal-vokalistene vi har, og det uomtvistelige beviset har du her. 5/6

5/6 | Pål J.Silihagen

Utgivelsesdato 18.oktober 2019