Kategorier
Skiver

Overland | Scandalous

Steve Overland liker tydeligvis å holde seg aktiv. Dt er bare noen måneder siden hans hovedband FM ga ut sin nyeste skive, i fjor fikk vi utgivelser fra hans sideprosjekt Lonerider samt en dobbel liveskive fra FM, og i 2018 kom FMs forrige skive «Atomic Generation» pluss debuten fra nok et sideprosjekt, Groundbreaker.

Escape Music

AOR-helten Steve Overland liker tydeligvis å holde seg aktiv. Det er bare noen måneder siden hans hovedband FM ga ut sin nyeste skive («Synchronized», anmeldt her!), i fjor fikk vi utgivelser fra hans sideprosjekt Lonerider samt en dobbel liveskive fra FM, og i 2018 kom FMs forrige skive «Atomic Generation» pluss debuten fra nok et sideprosjekt, Groundbreaker med Robert Säll. Og nå er han igjen aktuell, med sitt femte soloalbum «Scandalous», hvor han har fått med seg et stjernelag av musikere, som trommis Brian Tichy (ex-Whitesnake, Foreigner, Billy Idol, Dead Daisies osv) og gitarist Tommy Denander (Alice Cooper, Fergie Frederiksen, Radioactive, House Of Lords…) som også har skrevet låtene sammen med Steve Overland. Mannen selv er i storslag, stemmen hans er stadig en av Englands mest sjelfulle og inderlige, og har ikke mistet noe av trøkket selv om han nylig har bikket 60 og det er førti år siden han platedebuterte med Wildlife.
Som med de foregående soloutgivelsene benytter Overland her muligheten til å utforske litt andre deler av sin musikalske palett, og her kommer hans forkjærlighet for soul, blues og funk mye mer frem til overflaten enn det gjør i FM. Det gjøres krystallklart allerede i det funky åpningssporet «Don’t Give Up» at her skal man ikke forvente at fuzzpedalen blir trøkket i bånn. Men andresporet «Never Say Die» hadde ikke vært helt malplassert på en Whitesnake-skive fra 70-tallet med sin tunge blues. Vi velger likevel å trekke frem «Closest Thing To Heaven» og tøffe «Testify» som skivas høydepunkter.

Dette er så solid håndverk at det ikke har en eneste dårlig låt, det er velprodusert, Steve Overland synger fantastisk, og Denander og Tichy leverer musikalske varer fra øverste hylle. Likevel blir det litt for glatt og kjedelig i lengden. Etter 8-10 gjennomspillinger den siste uke blir det nok lenge til jeg drar frem «Scandalous» igjen, selv om Overland stadig er en av mine absolutte favorittvokalister.

3,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 18.september 2020