Kategorier
Nyheter Skiver

Lonerider | Attitude

Lonerider er en ny «supergruppe» som frontes av en av Englands beste og mest sjelfulle vokalister, Steve Overland, mest kjent fra FM, og bak slagverket finner vi en av de virkelig gamle traverne, selveste Simon Kirke fra legendariske Free og Bad Company.

Escape Music

Lonerider er en ny «supergruppe» som frontes av en av Englands beste og mest sjelfulle vokalister, Steve Overland, mest kjent fra FM, og bak slagverket finner vi en av de virkelig gamle traverne, selveste Simon Kirke fra legendariske Free og Bad Company. Bandet kompletteres med gitarist Steve Morris (med fortid i Gillan og Shadowman) samt bassist Chris Childs som vi også kan høre i Thunder og Tyketto. Lonerider er utvilsomt hovedsakelig tuftet på klassisk britisk 70-tallsrock med røttene i blues, og en klype med AORens melodiøse refrenger. Overland synger som alltid fantastisk og minner ikke så lite om Kirkes gamle makker Paul Rodgers, mens Morris (som spilte med Overland i både Heartland og Shadowman) får vist frem sine kunster på slidegitar ved flere anledninger. Dette er en mann som aldri har imponert meg nevneverdig tidligere, men her skinner han. Chris Childs er også en av de stødigste bassistene i bransjen, og hans lekne og putrende spill kan lett sammelignes med Whitesnakes Neil Murray.

Det er naturlig nok vanskelig å ikke referere til Bad Company når du har Simon Kirke i bandet, og enkelte av låtene minner veldig om moderbandet – Loneriders «Wanted Man» er fetteren til BCs signaturlåt «Bad Company», mens «Rock N Roll Dreamer» er nært beslektet med «Shooting Star». Og har du Steve Overlands stemme i front, så kommer fort FM inn i tankerekka di – naturlig nok med samme låtskriver og stemme som Lonerider. «Yesterday’s Heroes» er kanskje den låta som minner mest om FM, og som er minst karakteristisk for Lonerider, men likevel er det denne som er kjørt først ut til publikum. (Og den da være skrevet med Steve Overlands bror Chris i tankene – som var en av grunnleggerne av FM, men hoppet av karusellen og la opp som musiker da FM var i ferd med å slå igjennom.)

Også åpningslåta «My Imagination» kunne lett ha passert som en FM-låt, men for vår del er det låta i den andre enden av skiva som fremstår som den sterkeste – «Heart And Soul» er en helt uimotståelig klassisk melodiøs rocker med et solid Bad Company-preg over seg. Men når det ikke er en eneste dårlig låt på hele skiva, så er «Attitude» nærmest et obligatorisk kjøp for alle fans av sjangeren og av alle referansepunktene over.  Eller sagt på en annen måte –  hvis du er fan av gammel Whitesnake og hadde håpet at den kommende skiva skulle være i stil med «Ready An Willing» og «Come An Get It», så er det heller denne skiva du burde gå til anskaffelse av.

Så krysser vi fingrene for at dette ikke bare blir et rent studioprosjekt – tanken på å se Lonerider på en scene med både FM og Bad Company-låter på reportoaret er særdeles fristende.
(Vi jobber med et intervju med Simon Kirke til neste nummer – i mellomtiden kan du jo fråtse i dette intervjuet med Steve Overland.)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 26.april 2019