Kategorier
Nyheter Skiver

FM | Synchronized

FM har etter over 30 års tro tjeneste (riktignok med en solid permisjon på 90-00-tallet) inntatt posisjonen som britisk AORs gudfedre, og har etter comebacket i 2007 fortsatt å trille ut solide album med et par års mellomrom. «Synchronized» er deres tolvte studioalbum, og deres syvende etter gjenforeningen i 2007.

Frontiers

FM har etter over 30 års tro tjeneste (riktignok med en solid permisjon på 90-00-tallet) inntatt posisjonen som britisk AORs gudfedre, og har etter comebacket i 2007 fortsatt å trille ut solide album med et par års mellomrom. «Synchronized» er deres tolvte studioalbum, og deres syvende etter gjenforeningen i 2007, og formelen er stort sett den samme – melodiøs og litt bluesy rock eller AOR om du vil, med fengende refrenger og en ballade i ny og ne, med gitarriff og keyboards som umiddelbart drar deg inn i låtene. Og ikke minst har de en himmelsendt vokalist i Steve Overland, en mann som er en de mest sjelfulle sangerne Storbritannia har gitt oss siden Paul Rodgers.

Tittelsporet slår an tonen med en midtempolåt som umiddelbart gjør det klinkende klart hvilket band du hører på – det er klassisk FM. Men andresporet «Superstar» legger lista enda noen hakk høyere, for dette er en av de bedre låtene FM har gitt oss det siste tiåret, med et instant refreng som borer seg inn i hjernemembranen og slår rot. Vi falt også for balladen «Ghosts Of You And I», hvor bandets nyeste medlem, gitarist Jim Kirkpatrick, virkelig får bevist hvorfor han fikk denne jobben – han leverer nydelig og smakfullt gitarspill over hele fjøla som ville gjort Neal Schon stolt.

Men de spiller ikke ut trumfesset sitt før mot slutten. «Angels Cried» er kanskje ikke typisk FM-AOR, det er en pianodrevet ballade med mye slidegitar, som heller kunne gått rett inn på en av de første Bad Company-skivene og hvor Steve Overland gjør en gåsehudfremkallende vokalprestasjon mens låta bare bygger seg opp gjennom seks og et halvt minutt.

Mulig er dette en litt for streng karaktersetting, men FM har alltid lagt lista høyt for seg selv, og noen av låtene føles som om de er litt på autopilot – men det er som nevnt flere fantastiske låter her, FM er tilsynelatende fullstendig inkapable til å lage en svak skive, og er du allerede fan, så kommer du helt sikkert til å like også denne.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.mai 2020