Kategorier
Multimedia Skiver

Marillion | A Sunday Night Above The Rain

Ingen kan vel klage på utvalget liveutgivelser, verken av den visuelle eller audielle sorten, som Marillion gjør tilgjengelig for sin trofaste fanskare? Dobbel-cd’en «A Sunday Night Above The Rain» dokumenterer tredje og siste kveld fra fjorårets MarillionWeekend i Nederland.

ear Music

Ingen kan vel klage på utvalget liveutgivelser, verken av den visuelle eller audielle sorten, som Marillion gjør tilgjengelig for sin trofaste fanskare? Dobbel-cd’en «A Sunday Night Above The Rain» dokumenterer tredje og siste kveld fra fjorårets MarillionWeekend i Nederland. Etter at kveld én og to har vært viet henholdsvis «Radiation» og «Brave», fremføres her bandets seneste studioalbum, «Sounds That Can’t Be Made» i sin helhet. Litt uventet kommer ikke alle låtene i en samlet bolk, men i stedet spredd utover det to timer og et kvarter lange settet. Dette betyr at man innimellom får klassiske Marillion-låter som er 10 år gamle («Neverland») , 20 år gamle («The King of Sunset Town») og helt avslutningsvis 30 år gamle («Garden Party»). Likevel er det sterke fremføringer av mye av det ferskeste materialet som gjør mest inntrykk på meg, og det vil overraske meg om låter som «Gaza», «Power» og «Sounds That Can’t Be Made» ikke jevnlig vil bli å finne i livesettet til bandet i årene fremover. Et par av de andre ferske låtene faller derimot noe i mellom. Spillemessig låter bandet i hvert fall tight og bra. Gitararbeidet til Steve Rothery under «This Strange Engine» og «Neverland» bør nevnes spesielt, mens man enkelte steder kan høre at navnebror Hogarth begynner å merke slitasjen på stemmebåndene etter to lange konserter kveldene før. Bandets etter hvert faste produsent, Mike Hunter, fortjener ros for hvordan lyden er mikset. Det låter akkurat passe polert, men fortsatt veldig «live», og det entusiastiske og 3000 mann sterke publikummet bidrar ytterligere til konsertfølelsen.

Var du blant de som satte pris på «Sounds That Can’t Be Made», er dette albumet et meget fint supplement til samlingen, selv om bandet har noen andre livealbum i katalogen som jeg ville plassert enda høyere på innkjøpslista. PS! Utgivelsen er også gjort tilgjengelig som dvd og bluray.

4,5/6 | Terje Nygård

Utgivelsesdato 27.juni 2014