Kategorier
Skiver

Manic Street Preachers | Futurology

«Futurology» ble spilt inn samtidig med fjorårets «Rewind The Film», og disse to skulle egentlig forme et dobbeltalbum. Der «Rewind The Film» høres ut som en samling demoer eller b-sider, høres heldigvis «Futurology» mer ut som et klassisk Manics-album

Columbia

«Futurology» ble spilt inn samtidig med fjorårets «Rewind The Film», og disse to skulle egentlig forme et dobbeltalbum. Istedet valgte de å splitte skivene, hvor de mer rolige og akustiske låtene havnet på sistnevnte. Der «Rewind The Film» høres ut som en samling demoer eller b-sider, høres heldigvis «Futurology» mer ut som et klassisk Manics-album. Gitarene og de store refrengene er på plass, og det er godt å høre at de fremdeles klarer å levere et album som både overrasker og utfordrer lytterne, etter den litt for trygge «Postcards From A Young Man». «Futurology» kan lett sammenlignes med «The Holy Bible» (som ble utgitt for ganske nøyaktig 20 år siden) og «Know Your Enemy», skiver med stor variasjon og som viser et band som tør å gjøre akkurat hva de ønsker, uten å tenke på hva massene vil ha (noe som var svakheten til akkurat «Postcards…»-skiva).

Låtmaterialet er stort sett jevnt, og den vokser seg større for hver gjennomlytting. Vi er dog ikke helt oppe på nivået til genistreken «Send Away The Tigers», Manics’ kanskje mest helstøpte album hvor hver eneste låt kunne vært en radiohit. Hadde de samlet det beste fra «Futurology» og «Rewind The Film» til ett album ville nok sluttresultatet vært enda sterkere, og terningen hadde kanskje nærmet seg sekseren. Men jeg gir de et halvt poeng ekstra for guts. Fortsett i dette sporet, Manics!

5/6 | Terje Embla

Utgivelsesdato 7.juli 2014