Kategorier
Nyheter Skiver

Jeff Scott Soto | Wide Awake (In My Dreamland)

Den musikalske kameleonen Jeff Scott Soto er ute med sitt syvende soloalbum, og som vanlig vet man aldri helt hva man får fra denne karen. Men de som likte ham best i Talisman og W.E.T. vil nok være de som blir mest fornøyd med denne.

Frontiers

Den musikalske kameleonen Jeff Scott Soto er ute med sitt syvende soloalbum, og som vanlig vet man aldri helt hva man får fra denne karen. Han har leflet med funk på tidligere soloalbum, han spiller progmetal med Sons Of Apollo, melodiøs hard rock med W.E.T. og moderne metal med bandet Soto. Tidligere har vi hørt ham spille blant annet neoklassisk shredmetal med Yngwie Malmsteen, AOR med Journey og groovy hardrock med Talisman. Så ingen skal komme her og kalle ham ensidig. Men, de som likte ham best i Talisman og W.E.T. vil nok være de som blir mest fornøyd med «Wide Awake (In My Dreamland)», for her er det fokus på melodier og refrenger. Skiva er skrevet og innspilt sammen med Frontiers allestedsværende husprodusent, låtskriver og multiinstrumentalist Alessandro DelVecchio, pluss Sotos faste brasilianske trommis Edu Cominato og den italienske nykommeren Fabrizio Sgattoni, som virkelig imponerer med gitarspillet her.

Det starter meget lovende med en av skivas sterkeste låter, «Someone To Love», som er pur AOR med et fengende refreng, før «Mystified» tar oss tilbake til Talisman-epoken, en låt som kan minne om den ikke helt tilfeldigvis lignende titulerte «Mysterious (This Time It’s Serious)». Det samme Talisman-dejavu’et får man på «Paper Wings», en småfunky metallåt med nok et sterkt refreng. Singelen «Without You» kunne nesten vært en gammel Queen-ballade – og Soto har jo faktisk sunget i det May & Taylor-autoriserte Queen Extravaganza.

Vi må også nevne poplåta «Between The Lines», som høres ut som låta som David Coverdale gjerne skulle hatt på noen av de nyeste Whitesnake-skivene. Alt i alt en finfin soloutgivelse fra JSS, og fans av mannen kan trygt gå til anskaffelse av denne – og med på kjøpet får vi faktisk en bonus-disc med hele konserten på Frontiers Rock Festival i 2019. Blant de ti låtene er det et solid fokus på soloskivene, med unntak av Talismans klassiker «I’ll Be Waiting», samt den avsluttende «Stand Up» (fra «Rock Star»-filmen) med gjestevokalist Dino Jelusick fra Animal Drive og Dirty Shirley. (Mer info om denne skiva får du i intervjuet vi har med Jeff Scott Soto i neste nummer av Norway Rock Magazine, i Narvesen-hyllene den 12.desember.)

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 06.november 2020