Kategorier
Nyheter Skiver

Jeff Scott Soto | Damage Control

Jeff Scott Soto’s forrige skive “Beautiful Mess” ble for sprikende stilmessig for de fleste fans, med sterke innslag av Prince-aktig funk og Sam Cooke-soul, men her står han fjellstøtt i det musikalske landskapet han hører hjemme, den melodiøse tungrocken.

Frontiers

Selv om jeg har fulgt Jeff Scott Sotos musikalske og ekstensive karriere siden Malmsteen-dagene på 80-tallet, har jeg aldri blitt helt overbevist om hans kvaliteter som soloartist. Han har alltid gjort det best med et solid band i ryggen. Men, hans femte soloalbum “Damage Control” gjør mye for å rette opp det inntrykket. Hans forrige skive “Beautiful Mess” ble for sprikende  stilmessig for de fleste fans, med sterke innslag av Prince-aktig funk og Sam Cooke-soul, men her står han fjellstøtt i det musikalske landskapet han hører hjemme, den melodiøse tungrocken. Åpningslåta “Give A Little More ” er overraskende muskuløs, og trøkket fortsetter på tittellåta. Men dette er ikke noe for metalfolket, andre låter som “If I Never Let Her Go” og “Die A Little” er i praksis fine poplåter, med rocka gitarer og fengende refrenger. Dave Meniketti fra Y&T bidrar med en gnistrende gitarsolo på balladen “Bonafide”, men ellers dominerer JSS lydbildet totalt.

Absolutt en skive som fans av Talisman bør sjekke ut! Anmeldelsen baserer seg på den enkle 11-låters utgaven av “Damage Control”, men JSS selv ivrer for den utvidede versjonen med 4 ekstra låter og DVD. Les intervju med Jeff Scott Soto her!

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 23.mars 2012