Kategorier
Nyheter Skiver

Flying Colors | Third Stage: Live In London

Noen artister er mer aktive på liveskive-fronten enn andre. Flying Colors er i det øvre sjiktet i så henseende. Tre studioskiver og tre liveskiver er fasiten så langt. Da Flying Colors gjestet London 14. desember 2019, var det siste konsert i en rekke på fire i Europa før bandet tok juleferie.

Mascot

Noen artister er mer aktive på liveskive-fronten enn andre. Flying Colors er i det øvre sjiktet i så henseende. Tre studioskiver og tre liveskiver er fasiten så langt. Da de gjestet London 14. desember 2019, var det siste konsert i en rekke på fire i Europa før bandet tok juleferie. En ekstatisk utskremt medarbeider trillet sekseren uten skam i blikket, så forventningene var ikke akkurat lave da plata ramla ned i postkassa for vurdering. (Anmeldelsen er basert kun på lyden, ikke på DVD/BluRay som den også slippes på.)

Åpningssporet «Blue Ocean» levner liten tvil om at det er et spillesugent band som entrer scenen i Shepherds Bush Empire, og gliset sitter løst helt fra de første lekne basstonene til Dave LaRue. Miksen er upåklagelig, så volumet økes litt til, og gliset blir litt bredere. Undertegnede har til tider vært kritisk til Mike Portnoys vokale ferdigheter, men sannelig har han fått dreisen på det også, for koringa sammen med Neal Morse er dønn på plass! (Forøvrig har vi intervju med Neal Morse i nyeste nummer av Norway Rock Magazine!) «A Place In Your World» røper så til de grader at Steve Morse er i slaget denne kvelden. Den timingen han har, er til tider utenomjordisk. I tillegg har han en såpass sterk signatur at det er lett å dra veksler til Deep Purple. Tidvis minner Flying Colors svært mye om Muse, noe både «The Loss Inside» «More» og «Kayla» vitner om. Sistnevnte får publikum med på notene også, med kveldens første allsang.

Det som er spesielt gledelig med liveskivene til Flying Colors, er tidligere nevnte koring, for den sitter virkelig som et skudd denne kvelden i London.
Så har vi denne Mike Portnoy da. Uansett hva han foretar seg, er det vanskelig å ikke flytte fokuset over på ham. I London virker han å være i storartet form, for det hagler godsaker fra «The Mike Portnoy Bag Of Tricks». En av mine favoritter fra Flying Colors kom på «Third Degree», og sannelig fikk vi den på «Third Stage» også. «Love Letter» låter enda mer sprettent live enn på studioskiva, og sannelig kom gliset fram igjen. Ikke vanskelig å høre at The Beatles ligger dette bandets hjerter nært ihvertfall.
Vi krysser fingre for at dette ikke er siste gang vi hører fra dette eminente progpop-orkesteret, og satser på å lokke de tilbake med dette terningkastet:

6/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 18.september 2020