Kategorier
Skiver

Heathen | Empire Of The Blind

De legendariske Bay Area trash-heltene Heathen er endelig tilbake, og utrolig nok er det kun bandets fjerde album siden 80-tallet. Det er hele 11 år siden comeback-albumet “The Evolution of Chaos” som virkelig imponerte, selv om det selvfølgelig ikke tangerte mesterverkene “Breaking The Silence” og “Victims Of Deception”.

Nuclear Blast

De legendariske Bay Area trash-heltene Heathen er endelig tilbake, og utrolig nok er det kun bandets fjerde album siden 80-tallet. Det er hele 11 år siden comeback-albumet “The Evolution of Chaos” som virkelig imponerte, selv om det selvfølgelig ikke tangerte mesterverkene “Breaking The Silence” og “Victims Of Deception”. Det gjør heller ikke “Empire Of The Blind”, men noe av magien er fortsatt intakt og det lar seg godt høre på blant annet tittelsporet og låtene “The Blight”, “Sun In My Hand” og “Shrine Of Apathy”. Med på skiva har Heathen også fått meg seg et par gamle helter i form av Gary Holt (Exodus og Slayer) og Rick Hunholt (Exodus) som bidrar litt med sin ekspertise. Rosinen i den berømte pølsa er derimot Doug Piercy som gjester skiva. Piercy var med i bandet fra 1985-1992 og var en viktig del av lydbildet på de to nevnte skivene med sitt glitrende gitarspill og ikke minst samspillet med Lee Altus (som fortsatt er med) som var magisk. Et kort, men ytterst hyggelig gjenhør med selveste Piercy. Verdt å nevne er også mannen bak trommesettet som har vært med i besetningen siden 2013, nemlig Jon Dette som også har vært innom Testament og Slayer. En drivende god batterist som virkelig viser hva han er god for på denne skiva. Selv om magien fra gamle dager ikke glitrer like sterkt er dette en særdeles sterk skive med mange gode låter.

Det låter hardt, brutalt men også veldig melodiøst, mye takket være en vokalist i David White som fortsatt klarer å bryte lydbildet perfekt med sin ikke så typiske thrash metal-stemme. Kort oppsummert et veldig hyggelig og imponerende “comeback” med gamle thrash-helter som høyst sannsynligvis vil glede fansen som har ventet i mange år og forhåpentligvis også skaffe de noen nye.

4/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 18.september 2020