Kategorier
Skiver

White Spirit | Right Or Wrong

Gjør deg klar for en aldri så liten overraskelse. For Iron Maiden-fans bør White Spirit klinge kjent, eller om du er ihuga fan av britisk heavy metal fra den tiden Margaret Thatcher herjet og styrte England med jernhånd. For andre uvitende så var White Spirit et av de klassiske NWOBHM-bandene på starten av 80-tallet som hadde noe lovende på gang, men bortsett fra en selvtitulert debutskive så stoppet alt opp. Trodde alle.

Conquest Music

Gjør deg klar for en aldri så liten overraskelse. For Iron Maiden-fans bør White Spirit klinge kjent (siden Janick Gers startet sin karriere her på 70-tallet), eller om du er ihuga fan av britisk heavy metal fra den tiden Margaret Thatcher herjet og styrte England med jernhånd. For andre uvitende så var White Spirit et av de klassiske NWOBHM-bandene på starten av 80-tallet som hadde noe lovende på gang, men bortsett fra en selvtitulert debutskive så stoppet alt opp. Trodde alle, men bandet spilte inn en demo i 1981. Låtene så aldri dagens lys før nå. Heldigvis har keyboardisten Malcolm Pearson fra den klassiske originalbesetningen dratt frem de gamle låtene og har i samarbeid med blant annet en annen gammel kjenning fra bandets glansdager og senere NWOBHM-heltene Tank, Mick Tucker, finpusset og arrangert de gamle låtene og gitt de ny drakt. Ikke nok med det, her bidrar jaggu også gamle kjenninger som Neil Murray, Steve Overland og Jeff Scott Soto. Men hvordan låter så White Spirit anno 2022? Er det fortsatt noe magi igjen etter over 40-år i dvale? Det er det definitivt! Men du må lytte med nye ører for selv om bandet har beholdt noe av opprinnelsen så låter dette usedvanlig friskt og oppdatert. Produksjonen og arrangementene er smakfullt utført og en annen styrke med albumet er den store variasjonen i låtene. Noe som også er ganske utrolig er at Brian Howe synger på flere låter to år etter sin bortgang. Det er nær sagt umulig å høre at dette er gamle opptak og bare hør på låta “Lady of the Night” så kan du ikke unngå å få frysninger. En fantastisk låt og kanskje skivas høydepunkt.

Et annet høydepunkt er utvilsomt semi-klassiker låta “Holy Water” fra Howe sin periode i Bad Company med ingen ringere enn fløyelsstemmen, Steve Overland, bak mikrofonen. Jeff Scott Soto er også nevnt og han gjør en formidabel innsats på tittelsporet og “Better Watch Out”. To motpoler av noen vokalister som er med på å skape den nevnte variasjonen på plata. Det er ikke så mye negativt å sette fingeren på, men du må like klassisk rock. For det er nettopp det dette er. Klassisk med stor K. Det skal godt gjøres å lage klassisk rock mer smakfullt og tidsriktig enn dette. 

5/6 | Pål J Silihagen

Utgivelsesdato 29. juli 2022