Kategorier
Skiver

W.E.T.
 | One Live – In Stockholm

Dette er en dokumentasjon over bandets andre konsert noensinne, i forbindelse med utgivelsen av fjorårets «Rise Up», på en klubb i Stockholm i februar 2013. Og det låter helt gromt – samtlige låter gjør seg like bra på scenen som på skive, og setlista er en fin miks fra begge skivene, selv om publikum da ikke hadde hørt de nye låtene.

Frontiers

W.E.T. har med sine to knallskiver og en kanonkonsert på Firefest i høst etablert seg som ett av mine absolutte favorittband, så helt objektiv blir nok ikke denne anmeldelsen. Men det er trygt å si at liker du studioskivene deres, så vil du garantert også like denne utgivelsen. (Anmeldelsen er basert på lydfilene fra de to CDene, men her er det også en DVD som undertegnede ikke har sett.) Dette er en dokumentasjon over bandets andre konsert noensinne, i forbindelse med utgivelsen av fjorårets «Rise Up», på en klubb i Stockholm i februar 2013. Og det låter helt gromt – samtlige låter gjør seg like bra på scenen som på skive, og setlista er en fin miks fra begge skivene, selv om publikum da ikke hadde hørt de nye låtene. Jeff Scott Soto (intervju her!) hadde nok ikke sin aller beste kveld, men gjør jobben og vel så det mens han drefser det ene massive refrenget etter det andre i trynet på publikum. De har heller ikke glemt opphavet til bandnavnet, og sper på med Work Of Arts «The Great Fall» med gjestevokalist Lars Säfslund, Eclipse representeres med tittelåta fra «Bleed & Scream» hvor vi får en påminnelse om at Erik Mårtensson er en vel så hvass vokalist som det Soto er. Og vi får naturlig nok to låter med Talisman, ekstranummeret «Mysterious» og alle allsanglåters mor «I’ll Be Waiting». I motsetning til mange andre liveskiver, høres virkelig denne urørt ut kontra hva som faktisk foregikk den kvelden – det er en og annen sur koring og nærmest umerkelige feilgrep på instrumentene her og der, men stemningen er der, og jeg angrer som en hund på at jeg ikke grep sjansen til å være til stede på innspillingen – dette er en av de aller beste liveskivene jeg har i samlinga.

Det hele rundes av med to låter som ikke fikk plass på «Rise Up» – og tro meg, det var akkurat på grunn av plassmangel, for disse to låtene holder sedvanlig høy standard og hadde fint glidd rett inn. W.E.T. har EN konsert på programmet i år (Frontiers Festival i Milano 01.mai – der stiller man selvsagt!) og det kan bli siste anledning til å se dette eminente bandet på lang, lang tid. Fingrene krysset for ny studioskive i løpet av 2015! (Les intervju med Erik Mårtensson her!)

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 21.februar 2014