Kategorier
Skiver

Vandenberg’s MoonKings | Vandenberg’s Moon Kings

Etter en sytten års pust i bakken hvor han dedikerte seg til familieliv og kunst, har den nederlandske gitarhelten Adrian Vandenberg funnet det for godt å gjøre comeback med et helt nytt band. Ved sin side har han tre pur unge lokale musikere uten erfaring fra hverken studio eller turneliv.

Mascot

Etter en sytten års pust i bakken hvor han dedikerte seg til familieliv og kunst, har den nederlandske gitarhelten Adrian Vandenberg funnet det for godt å gjøre comeback med et helt nytt band. Ved sin side har han tre pur unge lokale musikere uten erfaring fra hverken studio eller turneliv, men både bassist og trommis gjør jobben til et solid godkjent-stempel. Vokalist Jan Hoving har en sterk og solid stemme, og kan tydeligvis sin Coverdale, men han kan tidvis også minne litt om Ronnie James Dio. Sjefen sjøl, Vandenberg, har som vanlig full kontroll og har skrevet alle låtene på egen hånd. Undertegnede har i alle år hatt en svakhet for Vandenbergs flytende melodiøse gitarsoloer, og han skuffer heller ikke her. Musikalsk sett går han med MoonKings tilbake til sine røtter, og låtene er 70-talls klassisk tungrock med solid påvirkning fra band som Led Zeppelin, Whitesnake og UFO, med et par av balladene som Vandenberg behersker bedre enn de fleste. På samtlige låter er det ikke vanskelig å forestille seg Vandenbergs gamle makker David Coverdale ved mikrofonen, og jaggu dukker ikke nettopp han opp på skivas siste spor, en nyinnspilling av Whitesnake-låta «Sailing Ships» fra 1990-utgivelsen «Slip Of The Tongue» – en skive som Vandenberg skrev alle låtene på, men som Steve Vai spilte gitar på. Denne versjonen er mer neddempet, med strykere, og låter faktisk bedre enn originalen. Jeg savner kanskje det store høydepunktet på denne skiva, men låtene holder stort sett mål og vel så det, selv om de ikke akkurat revolusjonerer rocken.

Som vanlig når det er en ikke-engelskspråklig mann som har skrevet tekstene, er det ganske så klisjefylt, med låttitler og tekststrofer som du har hørt tusen ganger før. Det føles likevel godt å ha Vandenberg i gang igjen – måtte det ikke gå sytten år igjen til neste utgivelse!  (Les intervju med Adrian Vandenberg her!)

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 19.februar 2014