Kategorier
Skiver

Eclipse | Bleed & Scream

Jøssenamn – hvordan har dette bandet klart å holde seg under radaren min i flere år? Eclipse fra Sverige faller i kategorien gitardrevet AOR/Melodic Hard Rock, og leverer det ypperlig, med en knallsterk vokalist i Erik Mårtensson i tospann med gitarist Magnus Henriksson.

Frontiers

Jøssenamn – hvordan har dette bandet klart å holde seg under radaren min i flere år? Eclipse fra Sverige faller i kategorien gitardrevet AOR/Melodic Hard Rock, og leverer det ypperlig, med en knallsterk vokalist i Erik Mårtensson i tospann med gitarist Magnus Henriksson. Førstnevnte har vært involvert som låtskriver med band som Giant, og er også med som låtskriver og bassist i W.E.T. med Jeff Scott Soto, og de to bandene er forsåvidt gode referansepunkter også for denne Eclipse-skiva. Samtlige låter har sterke refrenger som går rett inn i hodet, uten å ofre de skarpe kantene på gitarene eller marinere alt i svulstige keyboards – det er fortsatt hard rock med gnistrende produksjon, men med melodiene i fokus. «Wake Me Up» er en kanon åpning, før tittelsporet fortsetter i nøyaktig samme spor. (Og samme tempo og toneart – et merkelig valg å kjøre disse to rett etter hverandre.)  «Ain’t Dead Yet» er skivas hardeste og raskeste spor med doble basstrommer, mens «Battlegrounds» høres ut som en blanding av Alice Coopers «School’s Out» og Gary Moores «Over The Hills And Far Away».

Eclipse er ikke veldig orginale, og serverer ikke noe som du ikke har hørt før, men det er solid gjennomført på alle punkter. Dyktige musikere og sterke låter med fengende allsangrefrenger får man aldri for mye av. Det skal bli veldig spennende å følge disse karene videre!

5/6 | Geir Amundsen

(Les intervju med Erik Mårtensson her)

Utgivelsesdato 24.august 2012