Kategorier
Nyheter Skiver

Volbeat | Servant Of The Mind

Våre danske venner i Volbeat er ute med sitt åttende studioalbum, «Servant of the Mind». Albumet er en kraftpakke av en skive og vil glede de der ute som vel føler at Volbeat har blitt litt vel radiovennlige de siste årene. På «Servant of the Mind» oppleves Volbeat endelig farlige igjen og de blytunge riffene gjennomsyrer hele skiven.

Universal

Våre danske venner i Volbeat er ute med sitt åttende studioalbum, «Servant of the Mind». Albumet er en kraftpakke av en skive og vil glede de der ute som vel føler at Volbeat har blitt litt vel radiovennlige de siste årene. På «Servant of the Mind» oppleves Volbeat endelig farlige igjen og de blytunge riffene gjennomsyrer hele skiven. 

Fire singler har blitt sluppet fra platen og de er varierte og sinnssykt bra alle sammen. Vel, kanskje «Dagen Før» ikke er helt der oppe, men de tre andre er skikkelige godbiter. For ordens skyld så er de tre andre singlene; «Wait a Minute My Girl», som var den første, «Shotgun Blues» og til slutt gromlåten «Becoming». Har du ikke hørt noen av de låtene og vil få et overblikk over hva hele skiven handler om, så er de en bra plass å starte. 

Som nevnt så er dette et Volbeat i kjempeslag og jeg våger å påstå at dette er den beste skiva de har gitt ut. Den har alt vi elsker med de danske drenge; melodiøse og blytunge riff, kule tekster og den karakteristiske stemmen til Michael Poulsen. Jeg må ærlig innrømme at jeg de siste årene har mistet sansen for bandet, men med «Servant of the Mind» er de tilbake i det slaget de var på gjennom de to-tre første albumene. 

Hvis jeg skal guide deg inn på mine høydepunkter her, så vil jeg bortsett fra singlene, trekke fram låten «The Sacred Stones», som virkelig er heavy som faen låt. Blytunge riff kan nesten ikke gjøres bedre enn det som er tilfelle her. Hvis ikke denne slår an blant fansen, så kan jeg bare legge opp som «besserwisser». 

Den andre låten jeg vil slå et ekstra slag for er den The Cramps-aktige rockabillylåten «The Devil Rages On». En ufattelig kul låt, som blir en slags metalversjon av klassisk rockabilly, og fytti grisen så rå den er. Det oser rett og slett klasse av låten. 

I tillegg til «Servant of the Mind», er Volbeat også bidragsyter på Metallicas tributeskive «Blacklist», anmeldt her. De gjør en knakende god versjon av «Don’t Tread On Me» og hvis du ikke har hørt den, så bør du sjekke den ut snarest. 

Nei, dette var gøy, Michael Poulsen og co. Et Volbeat i godt gammelt slag, går aldri av moten. (Og vi har stort Volbeat-intervju i neste nummer av NRM! Bestill abonnement her!)

5/6 Glenn Knudsen

Utgivelsesdato 03.desember 2021