Kategorier
Nyheter Skiver

Vega | Battlelines

Siden debuten med «Kiss Of Life» i 2010 har engelske Vega fremstått som et redskap for de to låtskrivertvillingene Tom og James Martin (som også spilte bass og keyboards i bandet), med vokalist Nick Workman som deres høyre hånd, vokalist og frontfigur. Og da meldingene kom i fjor om at Martin-gutta hadde forlatt skipet, fremsto Vegas fremtid veldig mørk.

Frontiers

Det skal innrømmes at jeg var skeptisk. Siden debuten med «Kiss Of Life» i 2010 har engelske Vega fremstått som et redskap for de to låtskrivertvillingene Tom og James Martin (som også spilte bass og keyboards i bandet), med vokalist Nick Workman som deres høyre hånd, vokalist og frontfigur. Og da meldingene kom i fjor om at Martin-gutta hadde forlatt skipet, fremsto Vegas fremtid veldig mørk. Spenningen var derfor stor, og forventningene tilsvarende lave, da vi gjorde oss klare for første lytt på «Battlelines», Vegas åttende skive og deres første uten the Martins. Låtene her er skrevet av Workman og trommis Pete Newdeck, med noen bidrag fra bandets nye gitarist Billy Taylor, en av mange som har passert gjennom Inglorious ustabile rekker de siste årene.

Og det er både overraskende og gledelig å meddele at Vega har så til de grader overlevd tapet av to av sine tre grunnleggere og låtskrivere, for dette står slett ikke noe tilbake for de tidligere skivene. Her er det fortsatt sterk melodisk vokal, massive koringer, knivskarpe gitarriff og svære refrenger som det er vanskelig å ikke kauke med på. Det er melodiøs hard rock blandet med AOR med en fot i 80-tallet og den andre solid i nåtiden, for det er overhodet ikke retro.

«Battlelines» er kanskje litt tyngre enn forgjengerne, særlig sammenlignet med den AOR-duftende debuten. Og selv om låtene her er gjennomgående sterke og fengende, hvor det nesten er umulig å trekke frem enkeltspor som er mye bedre eller svakere enn resten, så er det Workman som skinner her. Mannen er rett og slett en strålende vokalist, og det står respekt av måten han har klart å ta ansvar på, når halve fanbasen nærmest avskrev dem for ett år siden. Honnør må også gå til bandets gnistrende gitarist Marcus Thurston og hans kollega Billy Taylor. Og ikke minst veteranen Pete Newdeck (ex-Edens Curse) som ikke bare er ny trommis og Workmans låtskriverpartner, han har også produsert skiva og spiller keyboards, mens Harem Scarems Harry Hess har mikset den – og det låter sylhvasst. Kanskje årets største positive overraskelse så langt!

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 8. september 2023