Kategorier
Live Nyheter

Dan Reed Trio @ Cafe 3B, Trondheim

Dan Reed Network er et velkjent navn for den som interesserer seg for musikk fra 80- og 90-tallet. «Ritual», «Get To You» og «Rainbow Child» strømmet ut av mangt et høyttalersett den gang da. Lørdag gjestet Dan Reed selv Trondheim, denne gang med trioen sin, bestående av bassist Bengt Jonasson og trommeslager Robert Ikiz.

Lørdag 09. september 2023

Dan Reed Network er et velkjent navn for den som interesserer seg for musikk fra 80- og 90-tallet. «Ritual», «Get To You» og «Rainbow Child» strømmet ut av mangt et høyttalersett den gang da. Lørdag gjestet Dan Reed selv Trondheim, denne gang med trioen sin, bestående av bassist Bengt Jonasson og trommeslager Robert Ikiz. Det lå en spenning i rommet om hvordan låtene til både Dan Reed Network såvel som solomaterialet til Reed ville la seg overføre til et mindre konsept, og allerede under åpningslåta «On Your Side» skulle det vise seg at det fungerte riktig så bra. Reed har gitt kompet sitt rimelig frie tøyler i dette formatet, og allerede under åpningslåta fikk bassist Jonasson slippe seg løs med en riktig så fornøyelig solo. Trommis Ikiz la grunnlaget på særdeles autoritært vis, med flere lekre fills underveis. 

Kommunikasjonen på scenen foregikk nærmest ustanselig, med blikk, latter eller små kommentarer underveis, og det var tydelig at trioen virkelig koste seg på intime Café 3B, som var utsolgt denne lørdagskvelden. Akkurat denne kommunikasjonen var spesielt tydelig under «Closer». Hva som foregikk der oppe vites ikke, men det var særdeles god stemning på scenen under lange perioder i løpet av låta, og denne utstrålingen smittet over på et publikum i svært godt humør. «Forgot To Make Her Mine» var første låt fra debutskiva fra 1988, og nå våknet publikum, med tilløp til jubel og allsang. Dan Reed Network var kjent for sine funky låter, og nå var funken løs i Trondheim. Ikiz slapp seg løs i kveldens første trommesolo, og for noen lekne fills han slapp fri. Fordelen med å se band på intime scener, er at man kan se detaljene i hva som foregår, og som trommis var det en fryd å se Ikiz´ teknikk med stikkene. Det er moro å se på en trommis som er så avslappet som Ikiz, fullstending uanstreng, i tillegg til å være groovy og kreativ. Reed er ikke mannen som overdriver gitararbeidet sitt, og fem låter skulle det ta før vi fikk kveldens første gitarsolo, under «Tiger In A Dress», og selv ikke her fremstår han som flashy. 

Såpass løs i snippen var gutta, at mens Reed pratet mellom et par av låtene, tuslet Ikiz i baren og hentet shots til bandet. Sånt blir det god stemning av, om det ikke var det fra før av. «Avalanche» ble nesten akkurat det; et skred. En jam som gled ut i minutter ble nok litt for mye for en del i publikum, for praten tok seg opp mye i denne delen av konserten, og køen i baren ble litt lengre. Men da «Rainbow Child» kom like etter, ble det plutselig fullt fokus igjen, og allsang fra første strofe. Den fortsatte ut konserten, som besto av «Ritual» og «Get To You», før Dan Reed Trio takket for seg og gikk ut og minglet med publikum. Dette var tredje gang Dan Reed gjestet Trondheim, men første gang med sitt eget band. Tidligere har han vært banket av Trondheimsbandet Hollywood Scandal, som har banket mange artister som gjester byen. Forhåpentligvis kommer han tilbake igjen når Dan Reed Network drar ut på sin siste turné når den siste plata slippes utpå høstparten neste år, for dette var en riktig så trivelig smaksprøve. 4,5/6

Tekst: Jan Egil Øverkil
Foto: Lars Rune Skaug