Kategorier
Nyheter Skiver

U.D.O. | Touchdown

Det er mye aggresjon som skal ut på U.D.O.s nittende plate. Og sannsynligvis en plate hvor bandet vil sitte igjen sterke minner uavhengig av kommersiell suksess. For noe ekstraordinært over «Touchdown» kan jeg ikke si det er.

Atomic Fire

Fremdeles pandemi, studioet ble tatt av flom, og gitarist Andrey Smirnov satt krigsfast i Ukraina før han klarte å rømme. Det er mye aggresjon som skal ut på U.D.O.s nittende plate. Og sannsynligvis en plate hvor bandet vil sitte igjen sterke minner uavhengig av kommersiell suksess. For noe ekstraordinært over «Touchdown» kan jeg ikke si det er. Jeg liker godt plata «Steelfactory», som bandet jobbet frem sammen på øvingslokalet. På de to platene etter den har jo denne arbeidsprosessen stoppet seg selv, og kanskje er det den lekenheten jeg synes er litt fraværende. Misforstå meg rett, dette er god variert melodiøs heavy metal, akkurat som U.D.O. pleier å levere. Sven Dirkschneider får æren av å tromme i gang «Isolation Man», som er en god catchy og uptempo åpningslåt. Udo synger like tøft og rått i en alder av syttien. Hans gamle Accept kollega Peter Baltes basser stødig, dette er jo en bassist som groover bass, fremfor å drive finerakrobatikk på halsen. Om dette har en sammenheng er jeg usikker på, for låtene var skrevet før Baltes ble med, men jeg tenker ofte «Russian Roulette» når jeg hører disse tretten låtene. Singelen «Forever Free» er et godt eksempel på det, uten at jeg finner den som noe høydepunkt på plata. «Fight For Your Right», men tekstlinjen «The Good Will Always Win” er en låt jeg tolker betyr mye for bandet med tanke på innledningen av anmeldelsen. Dette er en god klassisk U.D.O. låt, som du lett kan få på hjernen. Her er det verdt å markere seg gitarsoloen som leker seg inn på Mozarts «Turkish March». Kanskje ikke helt ulikt noe som er gjort tidligere i Accept?

Mer referanser til utfordringer med denne plata får vi i tyngre «The Flood», en låt jeg liker godt, som sammen med tittelkuttet og «Living Hell» utmerker seg som mine favoritter. Er det noen som forventer seg store overraskelser kan nok «Touchdown» bli en gedigen skuffelse. Vi som derimot liker klassisk og melodiøs hardrock og takler Udos stemme, er dette en riktig så trivelig plate. (Intervju med Udo Dirkschneider i neste nummer! Abonner for prisen av en øl her!)

4/6 | Ronny Østli 

Utgivelsesdato 25. august 2023