Kategorier
Nyheter Skiver

Thunder | All The Right Noises

Er du, eller har du noen gang vært, fan av Thunder, så vet du hva du får, og denne kan du isåfall handle inn uhørt. De skuffer sjelden, men på «All The Right Noises» klaffer det med alle ingredienser, energi, låtskriving og utførelse.

BMG

Utrolig nok har det gått over 31 år siden Londonbandet Thunder debuterte med den nå klassiske «Backstreet Symphony», og fire av de fem musikerne som lagde den, er fortsatt med på laget. Etter deres andre comeback i 2011, har de lagd to nye studioskiver («Wonder Days» 2015 og «Rip It Up» 2017) som begge var solide uten å nå heeelt opp til gamle høyder. I 2019 kom hvileskjæret «Please Remain Seated» med akustiske nyinnspillinger av eldre låter, men nå har omsider Luke Morley & co levert sin beste skive på mange, mange år. Er du, eller har du noen gang vært, fan av Thunder, så vet du hva du får, og denne kan du isåfall handle inn uhørt. De skuffer sjelden, men på «All The Right Noises» klaffer det med alle ingredienser, energi, låtskriving og utførelse. (Er du blank på Thunder, så tenk klassisk, britisk, melodiøs rock tuftet på band som 70-talls Whitesnake, The Who og Bad Company, med fengende gitarriff og svære refrenger.)

Det åpner som vanlig med en drivende rocker, «Last One Out Turn Out The Lights», som automatisk får foten din til å tappe og hodet ditt til å nikke. Den mørkere «Destruction» tar tekstmessig for seg depresjoner, og på den akustisk drevne «The Smoking Gun» leverer gitarist & låtskriver Morley noe så uvanlig som en voicebox-solo. Ingen Thunder-skive uten en håndfull lystige allsang-rockere med høy begerføring, og først ut er «Going To Sin City», komplett med blåsere. Bandet har også alltid inkludert en ballade eller to, denne gang den nydelige «I’ll Be The One», hvor Danny Bowes (intervju her!) får demonstrert at han stadig er en av Storbritannias beste vokalister og ikke har mistet noe av trøkket i stemmen sin til tross for at han nå har bikka 60.

Luke Morley har alltid vært bandets eneste nevneverdige låtskriver, og denne gang skal han få en ekstra klapp på skulderen for tekstene, for han har blitt en fremragende historiefortelller på sine gamle dager. «St. Georges Day» tar for seg drømmene til en innvandrer i England, den tidligere nevnte «Last One Out Turn Out The Lights» er en kommentar til Brexit, «Young Man» om presset på selvbildet via sosiale medier, og «Force Of Nature» er sett fra Donald Trumps ståsted, hvor Bowes spytter ut teksten ‘I know that I’m a god in your eyes / But I believe this much / I’m a friend of the common people / As long as they don’t touch…’ Ironisk nok er samtlige låter her skrevet og innspilt før lockdown i mars i fjor, men tekstene funker like bra med covid-brillene på.

Som alltid med Thunders utgivelser er det multiple versjoner av skiva på både CD, LP og kassett, og på bonusmaterialet er det fire låter som ikke kom med på skiva, samt åtte av låtene fremført live i studio. (Forøvrig har vi nettopp gjort intervju med Luke Morley til aprilnummeret av NRM – du kan opprette årsabonnement for prisen av to utepils her!)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 12.mars 2021