Kategorier
Skiver

Thunder | Rip It Up

Londonbandet Thunder la opp i 2009, og skulle med det egentlig ha avsluttet karrieren sin med sin svakeste skive, «Bang!». Men etter å ha tenkt seg om i noen år (eller måneder), begynte de å spille litt konserter igjen, og gradvis kom lysten til å gå i studio igjen krypende tilbake.

Ear Music

Londonbandet Thunder la opp i 2009, etter tyve år sammen, og skulle med det egentlig ha avsluttet karrieren sin med sin svakeste skive, «Bang!». Men etter å ha tenkt seg om i noen år (eller måneder), begynte de å spille litt konserter igjen, og gradvis kom lysten til å gå i studio igjen krypende tilbake. Det resulterte i det sterke comebacket «Wonder Days» i 2015, og nå, to år senere, er «Rip It Up» klar, med samme besetning som de siste 20 år. Denne gangen er ikke låtene like umiddelbare som sist, og du må være forberedt til å investere litt tid for å få fullt utbytte av Luke Morleys nyeste komposisjoner. Starten på åpningssporet «No One Gets Out Alive» er rappa rett ut av lomma på Led Zeppelin, men med en gang Danny Bowes’ karakteristiske stemme kicker inn, er det ingen tvil om hvem du hører på. Tittellåta er klassisk 70-tallsrock a la Whitesnake, som Thunder forøvrig overtok mange fans fra da Coverdale ble litt vel MTV-orientert samtidig som Thunders debutskive ble sluppet. Thunder har alltid levert fine ballader, og det er to av de her; den akustiske «Right From The Start» og avsluttende «There’s Always A Loser» som ligger mer i soul-territorium med piano og massive trommer. På «In Another Life» våger de seg utenfor komfortsonen med et tungt og funky groove, og Bowes har jo alltid passet godt til den mer sjelfulle vokalen a la Paul Rodgers – han er ingen skrikhals.

Thunder har med dette levert nok et solid tilskudd til en allerede imponerende katalog, selv om den ikke hevder seg helt i toppen – men den er heller ikke den skuffelsen man kan få inntrykk av ved de første par gjennomhøringene. Seriøse fans bør være obs på at skiva kan fås i flere versjoner utenom standard CD eller vinyl – for et lite tillegg kan du oppgradere til trippel-CD med en live-CD og en EP med uutgitte låter som ikke er tilgjengelig andre steder, så sjekk ut bandets egen hjemmeside om dette pirrer.

4/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 10.02.2017