Kategorier
Skiver

Thunder | Wonder Days

Etter tjue års aktivitet la Thunder offisielt inn årene i 2009, men det tok ikke veldig lang tid før de igjen begynte å spille på festivaler og en årlig julekonsert. Nå har de endelig også funnet motivasjonen til å gå i studio og lage en ny studioskive, den første siden «Bang!» som kom i 2008.

ear Music

Etter tjue års aktivitet la Thunder offisielt inn årene i 2009, men det tok ikke veldig lang tid før de igjen begynte å spille på festivaler og en årlig julekonsert. Nå har de endelig også funnet motivasjonen til å gå i studio og lage en ny studioskive, den første siden «Bang!» som kom i 2008. Med en så konsistent og melodifokusert låtsnekker som gitarist Luke Morley på laget, blir sluttresultatet sjelden noe svakere enn solid. Og «Wonder Days» er et av deres jevnt sterkeste album, selv om kanskje ikke så mange av enkeltlåtene vil gå rett inn på en Thunder Topp 5 – men der er det trangt. Likevel er dette nærmest tidløs klassisk rock, de fleste låtene kunne glidd rett inn på både Thunders debutskive fra 1990, eller på en gammel Bad Company-skive fra 70-tallet. Det starter knall med tittelsporet, en klassisk Thunder åpningslåt i stil med «Loser», med et rocka vers og et melodiøst refreng, og Morley leverer sin mest særpregede gitarsolo noensinne. Morley har denne gang ikke lagt skjul på innflytelsen fra sin egen supporter Jimmy Page, og det er et par låter her som tidligere ikke ville fått plass på en Thunder-skive på 90-tallet. «The Rain» er en akustisk låt som bare roper «Led Zeppelin III !», mens den galopperende riffinga på «The Prophet» minner sterkt om «The Song Remains The Same». Skivas høydepunkt er den instant fengende «Resurrection Day», hvor Thunder har klart å lage sin egen «Sweet Child O’ Mine», og Danny Bowes beviser nok en gang at han stadig er en av Englands beste vokalister. «Broken» er nok et eksempel på Morleys evne til å skrive nydelige ballader – denne starter med kun piano og sang, men vokser seg gradvis til et crescendo hvor man nærmest visualiserer tusenvis av svaiende lightere i en konsertarena.

Dessverre slutter skiva med en altfor lettvint standardrocker ved navn «I Love The Weekend», som i praksis er Zeppelins «Rock And Roll» fusjonert med «Great Balls Of Fire». For all del, den trøkker bra og er gøyal, men vi har hørt denne låta tusen ganger før – og akkurat derfor kommer den garantert til å funke helt kanon på konsert. Likevel, Thunder svikter aldri (sjelden!), og «Wonder Days» går rakrygget rett inn i rekka allerede bestående av en knallsterk katalog. På tide å ta turen over Nordsjøen nå, karer, det er over 20 år siden sist.  (Les intervju med Danny Bowes her!)

4,5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato: 11. februar 2015