Kategorier
Live Nyheter

The Hellacopters @ Sentrum Scene, Oslo

Nu kjör vi jävlar! Etter å først ha blitt satt opp på Rockefeller for nesten nøyaktig to år siden, har konserten blitt flyttet til Sentrum Scene og utsatt så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Konserten har vært utsolgt i en evighet, og endelig skal vi få oppleve The Hellacopters Live fra en klubbscene her til lands igjen.

Onsdag 27.april 2022

Nu kjör vi jävlar! Etter å først ha blitt satt opp på Rockefeller for nesten nøyaktig to år siden, har konserten blitt flyttet til Sentrum Scene og utsatt så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Konserten har vært utsolgt i en evighet, og endelig skal vi få oppleve The Hellacopters Live fra en klubbscene her til lands igjen. De har riktignok spilt i Norge en del ganger siden comebacket i 2016, men klubbkonserter har de så langt jeg vet, ikke spilt enda. Derfor er det ekstra stas å skulle få oppleve bandet sånn som de vel egentlig skal oppleves – fra en tettpakket, svett og sulten klubbscene.

Bandet har for ikke lenge siden sluppet sitt etterlengtede åttende album og det første siden comebacket, «Eyes of Oblivion». Albumet har høstet fin-fine kritikker og bandet er garantert sugne på å spille de nye låtene for fansen. I tillegg til det så er jo som kjent Dregen tilbake i bandet, og de har sågar ny bassist i form av Dolf DeBorst, etter at Kenny Håkansson spilte kortene sine litt feil og måtte forlate The Hellacopters. Så alt ligger til rette for en legendarisk kveld på Sentrum Scene!

Lyden av et helikopter starter showet og publikum styrter hit og dit, mens ølglassene skvulper ut den rimelig overprisete drikken, for å finne seg et perfekt sted å nyte konserten fra. Så smeller gjengen i gang med åpningslåten «Reap a Hurricane», som også åpner den nyeste utgivelsen fra de populære svenskene. Bandet virker helt klart spillesugne og de høres tighte ut fra første riff. Den låten følges opp av «Alright Already Now» fra bandets tredje album «Grande Rock» som kom ut i 1999 – første album uten originale gitarist Dregen, som nå er tilbake i bandet. Her får tangentmann Anders Lindstöm lov til å boltre seg med en munnspillsolo, til publikums store begeistring.

Vi får i kveld servert låter fra hele bandets katalog og «Born Broke» fra debutalbumet serveres med en herlig trykk og publikum, som har fått klemt i seg en øl og to til, begynner virkelig å slippe seg løs. En som også slipper seg løs er Dregen, som for anledningen spiller sittende på grunn av en ødelagt fot. Men det hindrer han ikke i å gi absolutt alt og han er som en blekksprut der han sittende kaster både seg selv og gitaren sin i alle retninger, samtidig som han spiller feilfritt.

Under tittelsporet fra det seneste albumet «Eyes of Oblivion», får frontmann Nicke Andersson publikum med på klapping, mens de sniker litt Ramones inn mot slutten av låten. Et av kveldens høydepunkt for meg blir fremføringen av den litt mindre kjente låten «Ghoul School», som jeg må innrømme at kommer som en liten overraskelse på meg. Ufattelig kul låt og bandet får absolutt maks ut av den, gjennom denne heftig gitardrevet godbiten.

Schlägerne kommer som perler på en snor i kveld og etter å ha spilt «Toys and Flavors», der alle tilstede hyler for full hals og Dregen kan etterpå fortelle oss at ‘Sånn her har aldri Stockholm varit på en onsdag» Tack som faen, Oslo!’

Jeg må rose publikumet på Sentrum Scene i kveld, fordi det er faktisk bare onsdag og stemningen er likevel skyhøy. Etter å har spilt gjennom en knakende god versjon av «No Song Unheard», der de blander inn litt «Night of the Vampire» av Roky Ericson, kan Nicke Andersson meddele at; ‘Dregen vill få ondt i sitt hjärta när vi lämnar er!‘ Og det har han helt rett i.

Mot slutten av settet får vi trioen av låter «By the Grace of God», «Hopeless Case of a Kid in Denial» og «(Gotta Get Some Action» Now!” som avslutter kvelden på Sentrum Scene. Herregud for en kveld og The Hellacopters leverte så til de grader – sammen med et publikum, som til tross for at det bare er onsdag, gjorde kvelden til noe helt spesielt. Dette var utrolig gøy og de som skal se bandet i Trondheim i kveld kan bare glede seg!

La oss håpe at det ikke blir like lenge til neste gang vi ser The Hellacopters tilbake på en klubbscene her til lands igjen. 5/6

Tekst: Glenn Knudsen
Foto: Terje Dokken

Og ikke glem at vi har intervju med Nicke i nyeste utgave av Norway Rock Magazine – kjøp det her og nå!