Kategorier
Live Nyheter

Danko Jones @ Rockefeller, Oslo

Samspillet mellom band og publikum var så til de grader til å ta og føle på, for når Oslo er sultne på rock er det få band andre enn Danko Jones på nettopp Rockefeller som kan gjøre jobben like bra. Idag glemte vi Kiss og AC/DC – for Danko var i byen og det var akkurat det vi trengte her og nå.

Torsdag 28.april 2022

Oslo er sultne på rock, det syntes tydelig etterhvert som lokalet fylte seg opp under Headlines som, i likhet med våre helt egne The New Death Cult, fikk æren av å gjøre publikum varme før selveste Danko Jones skulle sette punktum på kvelden. ”99 Luftballons» var avslutteren til kveldens siste forband, og allsangen på denne ga håp og tro om en riktig så trivelig aften. Og stemningen ble såvisst ikke verre da kveldens hovedakt entret scenen presis 21:30. 

Og for en entré! Etter en uvanlig surrealistisk intro kom de på og sparka igang «I Want Out» til stor jubel fra de fremmøtte, og der jeg syntes starten kanskje var litt vel blassen ved forrige møte var det så definitivt ikke et problem denne gangen.

Jeg syntes nemlig de virket litt slitne sist gang, Danko Jones er helt avhengig av å sprute energi over publikum og der virker det som pandemien har gjort de godt for her var det tydelig en spillesugen gjeng som bare øste god rock over Oslo by. Jeg nevnte tidlig at det virket som om Oslo var sultne på rock og og akkurat de ordene brukte sjef Danko selv da de for første gang hadde publikum på tredje etasje på Rockefeller. Storveis folkens!

Vi fikk servert en parade av godlåter fra de fleste skivene de har utgitt, bortsett fra én essensiell- nemlig «We Sweat Blood», og det syntes jeg var en tjenesteforsømmelse. Samtidig la jeg godt merke til at allsangen nesten runget høyere på de nyere låtene enn de eldre. Det er det faktisk ikke mange band som har holdt på i 20 års tid som kan skryte av. Unntaket var jo selvsagt klassikerne «Lovercall» og «First Date» der Danko på sistnevnte måtte spørre publikum pent om han fikk lov til å være med å synge på refrenget.

Han er en helt unik frontfigur og styrer showet med kirurgisk presisjon, og overbruker ikke dette det minste grann da det faktisk ikke var så alt for mange ganger han konverserte med publikum. Men de gangene han gjorde det var han den ubestridte sjefen i byen. Spesielt gøy var det tidlig i konserten da han forklarte akkurat hvor gira han var over å være tilbake på scenen i Oslo, noe jeg tror på for enkelte ganger gikk det såpass fort i kjeftamentet at det var vanskelig å få med seg hva kan sa.

Det er ufattelig fint å bevitne et post-pandemisk publikum for her var det tydeligvis en gjeng som har savna ikke bare Danko Jones, men selve konsertbegrepet generelt og hvor enn jeg så rundt meg på Rockefeller var det utelukkende smil og nikkende hoder å se. Et vakkert syn.

For samspillet mellom band og publikum var så til de grader til å ta og føle på, for når Oslo er sultne på rock er det få band andre enn Danko Jones på nettopp Rockefeller som kan gjøre jobben like bra. Idag glemte vi Kiss og AC/DC – for Danko var i byen og det var akkurat det vi trengte her og nå. 5/6

Tekst: Sven O. Skulbørstad
Foto: Geir Kihle Hanssen

Intervju med Danko? You betcha! Her!!!