Kategorier
Nyheter Skiver

Testament | Titans of Creation

Det er jul og nyttår, påske og olsok, sommerferie og festival, alt på en gang når Testament slipper noe nytt. Personlig ble jeg aldri helt kompis med “Brootherhood of the Snake” fra 2016, men jeg er bestekompis med tidligere album og var mer enn klar for noen nye bekjentskaper!

Nuclear Blast

Det er jul og nyttår, påske og olsok, sommerferie og festival, alt på en gang når Testament slipper noe nytt. Personlig ble jeg aldri helt kompis med “Brootherhood of the Snake” fra 2016, men jeg er bestekompis med tidligere album og var mer enn klar for noen nye bekjentskaper! “Titans of Creation” har det meste av det Testament er kjent for pluss litt nye ting som teramin og Eric Peterson på vokal, men bare litt altså. Chuck Billy er i storform gjennom det meste av plata. Hans særegne stemme og evner til å vippe mellom det gutterale, klassisk thrash rasp og en rein stemme gjør han til noe for seg selv i Bay Area-thrashen. Singelen “Night of the Witch”, inspirert av filmen “VVitch” er virkelig platas aller sterkeste kort. Et klassisk Peterson riff, hvor det skjer veldig, og en spenstig Alex Skolnick i godt slag, gir et godt resultat, hvor det er en nær sagt umulig jobb å ikke finne fram luftgitarer og/eller lage sin egen personlig lille pit på stuegulvet. De fleste platene til Testament handler om gitarene til Peterson og Skolnick, men det er ikke mulig å komme forbi at de har en formidabel rytmeseksjon også. Gene Hoglan har alltid vært, og er utvilsomt fortsatt, et monster på trommer. Han får mye spillerom, innimellom. På låtene “Curse of Osiris” og “Children of the Next Level” er det utvilsomt Hoglan-show. Det er rett og slett bare å glede seg. Steve DiGiorgio på bass er solid, men får aldri komme noe særlig til overflaten.

Det meste er på stell for Testament på denne plata. Låtmateriale er sterkt, selv om jeg fikk litt følelsen fyllmateriale på låtene “False Prophets” og “Code of Hammurabi” som føles mindre gjennomarbeidet. Her finnes låter i klassisk Bay Area stil, “Dream Deceiver”. Vi har låter som leker i grenselandet mellom death og thrash, “The Healer” og låter som er skikkelig refreng heavy som “Symptoms” hvor the vi alle kan være med å rope litt sammen med Billy på refrenget. Denne plata faller i bedre jord her i gården enn forgjengeren gjorde. Her er det mer av det klassiske, riffene er raffe, Chuck Billy låter engasjert og mer levende enn på forrige korsvei. En lytteopplevelse å anbefale til både venner og fiender. (Intervju med Testament i neste nummer? Okei da!)

5/6 | Ingar Høgstedt

Utgivelsesdato 03.april 2020