Kategorier
Skiver

Pure Reason Revolution | Eupnea

Stjernene sto fordelaktig posisjonert for den britiske rasjonalitetsrevolusjonsgarden da den som ung platedebutant meislet “The Dark Third”, til allmenn applaus i postprogressive kretser. Nevnte 2006-skive skjelte til Muse så vel som 70-åras symfoniske høvdinger.

Inside Out

Stjernene sto fordelaktig posisjonert for den britiske rasjonalitetsrevolusjonsgarden da den som ung platedebutant meislet “The Dark Third”, til allmenn applaus i postprogressive kretser. Nevnte 2006-skive skjelte til Muse så vel som 70-åras symfoniske høvdinger. Endog den elektroniske oppfølgeren “Amor Vincit Omnia” var god, mens 2010-utgivelsen “Hammer And Anvil” blottstilte et musikerlag tappet for inspirasjon. Dernest ble det stille…

Koryfé Jon Courtney flyttet angivelig til Berlin og initierte elektro-pop-duoen Bullet Height. Smått om senn vendte imidlertid Courtneys progressive aspirasjoner til liv igjen, og derfra var veien kort til en gjenforening med sanger, brettist og bassist Chloë Alper, samt originalgitarist Greg Jong. “Eupnea” danner et tverrsnitt av prosjektets tre forutgående fonogrammer. Trass i et visst progressivt jag konstitueres britenes tonal-strukturelle brohode av et pop-symfonisk aksiom, som ofte synes både krampaktig og viderverdig, eksemplifisert ved opportunistiske “New Obsession” og fordummende “Maelstrom”. Bandets panasjerte øyeblikk, som småpene “Ghosts And Typhoons” og tittelkuttet, er å foretrekke. Jeg tror likevel Pure Reason Revolution har mistet toget. Synd, det var et høyst lovende ensemble i 2006.

3/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato 03.april 2020