Kategorier
Nyheter Skiver

Testament | Brotherhood Of The Snake

Av alle ‘nesten-store’ amerikanske thrashband rager vel Testament høyest av dem alle, muligens i konkurranse med Exodus. I tredve år har de stort sett levert jevnt og trutt, og de har vel ingen skikkelige kalde sjøer i kofferten, slik som “Risk” eller “St. Anger”, selv om heller ikke deres katalog er homogent strålende etter de fire første.

Nuclear Blast

Av alle ‘nesten-store’ amerikanske thrashband rager vel Testament høyest av dem alle, muligens i konkurranse med Exodus. I tredve år har de stort sett levert jevnt og trutt, og de har vel ingen skikkelige kalde sjøer i kofferten, slik som “Risk” eller “St. Anger”, selv om heller ikke deres katalog er homogent strålende etter de fire første. Siste tiår har de derimot framstått som både sultne og friske, og årets skive er et aldri så lite fyrverkeri; sammen med “The Formation Of Damnation” det klart beste de har gjort på årtier.

Riffene spruter (hør f.eks. tittelkuttet), soli strålende, Chuck Billy helt på høyden, med bare bittelitt sitron i svingene – og så har vi fenomenene Steve DiGiorgio og Gene Hoglan på atomurtrommer – phökk, for et band dette er! Når de så får det til også låtmessig i slik grad, blir resultatet uunngåelig ei helstøpt og gjennomført tøff affære. De gir variasjonen godt nok spillerom, noe som både forutsetter trygghet og er en forutsetning i seg sjøl for ei skive på dette nivået. Jeg skal ikke strekke det så langt som å sette denne helt oppe i klasse med debuten eller “Practice…”, men det er saktens godt å kunne fastslå at gamlegutta holder god kok i kjelen selv ganske nøyaktig 29 år etter at en sjøl ble fan.

5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 28.10.2016