Kategorier
Skiver

Steve Rothery Band | Live In Rome

Steve Rothery er kanskje mest kjent som gitaristen i Marillion. Nå har han da altså endelig begynt på sin solokarriere. For å forevige dette frem til han slipper sitt nye album har han sluppet en konsert i Roma over to disker.

InsideOut

Steve Rothery er kanskje mest kjent som gitaristen i Marillion. Nå har han da altså endelig begynt på sin solokarriere. For å forevige dette frem til han slipper sitt nye album har han sluppet en konsert i Roma over to disker. Livealbumet åpner rolig og avbalansert med «Morpheus». En veldig artig oppbyggende sak, hvor Rothery får vist sine gitaregenskaper. Det fortsetter med den litt antiklimatiske «Waiting to Happen» med Manuela Milanese på vokal. Hun deltar også på låten «Sugar Mice», og jeg må medgi at hun trekker ned sangene da hennes vokal er skingrende og Milanese synger rent falskt til tider. Alessandro Carmassi gjør en bedre figur av seg på «Cinderella Search» og «Easter.» Han mangler det røffe og karismatiske uttrykket i Steve Hogarths stemme, men svartmaler ikke sangene på noen måte. Resten av albumet er en virtous fremføring av knallsterke instrumentallåter med Rotherys emosjonelle gitarspill. Mange av sangene er lange og klokker ofte over ti minutter. Dette gjør ingenting da de fleste låtene er veldig spennende og varierte. Når det gjelder livesetting så var jeg litt forvirret i begynnelsen da jeg ikke hørte publikum. Heldigvis var de tilstede på slutten av den første låten og resten av albumet.

Jeg registrer også at lyden ikke er helt på topp, og når vokalistene tar i, skurrer det i mikrofonene. Du hører instrumentene godt, men lyden er litt ullen til tider. Som livealbum er ikke dette så veldig engasjerende, men jeg tipper DVDen av fremføringen er mye mer severdig. Bortsett fra dette hører jeg spillegleden deres og det er mye bra stoff.

4/6 | Stian Buhagen

Utgivelsesdato 25.august 2014