Kategorier
Live

Soundgarden @ Oslo Spektrum

Okei da, så var ikke «King Animal», Soundgardens comebackskive fra i fjor, det helt store, men på scenen burde alle forutseninger være til stede for å oppleve en festaften av det helt store – bandet har nok kanonlåter på CVen til å bringe hele Spektrum til multiple musikalske orgasmer gjennom aftenen. Men slik skulle det dessverre ikke gå.

Lørdag 7.september 2013

Okei da, så var ikke «King Animal», Soundgardens comebackskive fra i fjor, det helt store, men på scenen burde alle forutseninger være til stede for å oppleve en festaften av det helt store – bandet har nok kanonlåter på CVen til å bringe hele Spektrum til multiple musikalske orgasmer gjennom aftenen. Men slik skulle det dessverre ikke gå. Det virket tidlig som om Chris Cornell & co hadde en helt middelmådig dag på jobben, og hverken bassist Ben Shepherd eller gitarist Kim Thayil så ut til å ha det nevneverdig trivelig – spesielt Shepherd virket mutt og sur. Lydmannen skal også få sin dose kjeft – Cornells vanlige eminente vokal druknet stort sett i bass og gitarer. Vi fikk også i overkant mange låter som de færreste i publikum hadde noe forhold til – det er jo hyggelig at de spiller noen gamle obskure låter for hardcorefansen, men for stemningens del burde ikke det gå på bekostning av det brorparten av publikum er der for å høre – og det vil alltid være låtene fra grungeklassikerne «Badmotorfinger» og «Superunknown». Men det ville seg liksom ikke, til tross for at vi fikk godbitene «Spoonman» og «Jesus Christ Pose» tidlig i settet – det låt trøtt og uinspirert.

Konserten av godt over en time gammel før det omsider klaffet med «Fell On Black Days», men like etterpå, under «Halway There» var Cornells svarte Gretschgitar (den han bruker i videoen til «Hunger Strike») så ustemt og sur at han brukte mesteparten av låta på å prøve og stemme. Dypt frustrert over dette knuste han den i biter på slutten av neste låt, «Blow Up The Outside World». Utbruddet hjalp, for «Outshined» satt deretter som en kule, likeså avslutningen «Rusty Cage». Deretter dabbet det hele av med tre famlende ekstranumre, deriblant en merkelig tafatt «Black Hole Sun» og «Beyond The Wheel» fra debuten. Men totalvurderingen står knapt til noe mer enn Godkjent – de var riktignok enda mer uinspirerte og slitne sist gang de besøkte i Norge i 1996, men da var de på oppløsningens rand. Vi får satse på at bandet bare hadde en dårlig dag, for jeg vet at Soundgarden på sitt beste er mye mye bedre enn de fikk vist denne lørdagskvelden i Oslo Spektrum. 

3/6 | Geir Amundsen

Foto: Geir Amundsen