Kategorier
Skiver

Placebo | Loud Like Love

Etter et opphold på over fire år (hvis vi ser bort ifra fjorårets EP «B3») er Placebo tilbake med nok en knallsterk skive. Fra det øyeblikket Brian Molko åpner kjeften 39 sekunder inn i åpningssporet og tittellåta, er det ingen tvil om hvilket band vi hører på – få artister har et så markert og karakteristisk uttrykk som Placebo.

Universal

Etter et opphold på over fire år (hvis vi ser bort ifra fjorårets EP «B3») er Placebo tilbake med nok en knallsterk skive. Fra det øyeblikket Brian Molko åpner kjeften 39 sekunder inn i åpningssporet og tittellåta, er det ingen tvil om hvilket band vi hører på – få artister har et så markert og karakteristisk uttrykk som Placebo. Låta “Loud Like Love” er noe av det lystigste og fengende jeg har hørt fra den kanten, vi er ikke bortskjemt med Placebolåter i dur. Men skinnet bedrar, det tar ikke lang tid før de er tilbake i sitt velkjente mørke og melankolske musikalske landskap med «Scene Of The Crime». Første singel «Too Many Friends» er en vordende klassiker som jeg allerede gleder meg til å høre live. Det første gåsehudøyeblikket kommer under «Hold On To Me», en låt som antagelig er fetteren til den storslagne tittellåta fra «Sleeping With Ghosts», mens gåsehuden vender tilbake for fullt under den grandiose avslutningen “Bosco” – låten som Brian Molko selv regner som det beste og mest unike Placebo noensinne har gjort.

g

Placebo har til dags dato enda til gode å gi ut en dårlig skive, og med “Loud Like Love” beviser de nok en gang hvilket unikt band de er – dette er muligens noe av det beste de har gjort, og det er møteplikt på Sentrum Scene den 03.desember.
Les intervju med Brian her.

5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 16.09.2013