Kategorier
Nyheter Skiver

Shinedown | Planet Zero

Over fire år har gått siden «Attention Attention», men i juli slippes omsider Shinedowns syvende skive «Planet Zero». Selv om dette ser mektig ut med 20 spor, så er syv av disse korte overganger på halvminuttet, som binder sammen et løst konsept om en dystopisk fremtidsverden hvor menneskelige følelser overvåkes og kontrolleres.

Warner Music

Over fire år har gått siden «Attention Attention», men i juli slippes omsider Shinedowns syvende skive «Planet Zero» etter flere forsinkelser og utsettelser. Selv om dette ser mektig ut med 20 spor, så er syv av disse korte overganger på halvminuttet, som binder sammen et løst konsept om en dystopisk fremtidsverden hvor menneskelige følelser overvåkes og kontrolleres. De resterende tretten låtene er forholdsvis korte og konsise, og bare en av dem passerer fireminuttersmerket.

Shinedown sprinter ut fra startblokkene med den illsinte «No Sleep Tonight», en kjapp rocker som minner mer om Metallica enn noe annet. Det basstunge tittelsporet følger, før det som for øyeblikket er undertegnedes favoritt, melodiske «Dysfunctional You» med et uimotståelig refreng. Og slik fortsetter det – uansett om det er aggressive låter som røsker godt i nakkevirvlene eller om det er mer poppa radiolåter som nydelige «A Symptom Of Being Human», så har de alltid sterke melodier og fengende refrenger som graver seg inn i øregangene og biter seg fast. Lyden her må også nevnes – den er tett og kompakt, og alle instrumentene høres glassklart – bassist Eric Bass har gjort en glimrende jobb som produsent. Brent Smith synger som alltid fantastisk, og gitarist Zakk Myers markerer seg med flere gode gitarsoloer, spesielt på «America Burning».

Skiva dabber litt av mot slutten, spesielt «Sure Is Fun» er en skikkelig nedtur jeg gjerne kunne vært spart for, men likevel er dette nok et solid bidrag til en allerede imponerende rekke kvalitetsskiver fra amerikanerne, og disse låtene kommer garantert til å sparke ræv når de inntar Sentrum Scene i desember. (Nevnte jeg at vi har et intervju med Brent Smith i nyeste nummer av Norway Rock Magazine, som du kan sitte og lese i løpet av et par minutter om du følger denne linken?)

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 01.juli 2022