Kategorier
Festivaler

RockStream Festival 2022

30. juni til 2. juli 2022 gikk RockStream Festival i Vestfold grønneste lunge, Re, på nytt av stabelen og Norway Rock Magazine var der for å ta pulsen.

Festivalen som ligger en kort kjøretur fra Tønsberg reklamerer med å være Norges koseligste festival. Den er liten, lokal og riktig nok; ekstremt sjarmerende. Den har overraskende nok landet store headlinere, og i år var det Ramonas Tea Party, Dangerface, Blodsmak, Blood Command, Underwing, Meadow Lake (NED), Joyless, H.E.R.O (DK) og Gothminister som stod øverst på lista. Festivalen ble første gang arrangert i 2018 før Covid tvang alle i knestående. Siden den gang har ildsjelene bak prosjektet jobbet beinhardt for å by på komfortable tribuner, scener og barer. Området ligger lunt til mellom jorder og skog, og under hovedscenen renner en liten bekk hvor festivalen også har fått navnet sitt fra. Antallet besøkende er ikke i nærheten av større festivaler, men for de mer introverte av oss er det helt ok å slippe å skubbe innat svette kropper på vei til do eller å stå en halv time i kø for nødvendigheter, som mat og øl. Fasilitetene er upåklagelige med god tilgang til alt i umiddelbar nærhet og mulighet for camping på grønne sletter i tett tilknytning. Det er også satt opp busser for transport både til og fra for en ok pris. Merchbodene var på plass med alt fra band t-skjorter, vinyler og annet stasj. Arrangørene og de frivillige er tilstedeværende og ivaretagende ovenfor besøkende, og kommer man alene vil man garantert komme i prat med noen. Kanskje det aller hyggeligste er at bandene som opptrer er med på festivalen stort sett hele helgen og man få mulighet til å slå an en prat med dem. Slik som undertegnede gjorde etter konserten med Underwing som var fredagens absolutte høydepunkt med stinn brakke og musikalsk storslagenhet gjenoppstått fra rockens og groovens tidsalder. Herregud, dette norske bandet fortjener å bli hørt! Det kan forøvrig nevnes at alle band hadde tett kontakt med publikum og mosh-piten var levende under de aller fleste opptredener. Lørdagen etter dro jeg med meg resten av familien som består av mann og tre små barn. Lugn og inkluderende stemning gjør at dette er en festival for alle. Hver dag i «Låven» kunne by på nye aktiviteter for alle aldre med blant annet unge talenter, foredrag, quizer og rockebar før festivalområdet åpnet.

Dette er ikke en festival som er i skapt i hensikt å dra inn mest mulig penger, og det er merkbart at fundamentet er tuftet på lidenskap for musikk, masse frivillig arbeid, sponsorer og god stemning.

Er man ute etter å sjekke ut en litt annerledes og mer intim festival for å oppleve en kontrast til de store maskinene med titusenvis av folk (– som jo er gøy, men la oss innrømme det, også litt slitsomt) er denne verdt et besøk. En sprell levende, personlig og komfortabel festival med rock i hovedsetet – med andre ord – en no-brainer.

Tekst: Linda Cecylia Taanevig
Foto: IhneBilder