Kategorier
Skiver

Sebastian Bach | ABachalypse Now

Bach selv kan være en fantastisk vokalist (som på studioversjonen av “Wasted Time”), men på scenen har han innimellom sunget som en drita full kråke, også her.  Koringene kan i beste fall karakteriseres som kauking, og etterlater ingen tvil om at “ABachalypse Now” er i det minste innspilt 100% live.

Frontiers

I likhet med de fleste andre, var jeg fan av Skid Row rundt debuten og “Slave To The Grind”, og er i beste fall knekkende likegyldig til alt de har gjort siden. Ex-vokalist Sebastian Bachs solokarriere kjenner jeg minimalt til, men siden 14 av 19 låter på denne doble CDen (hadde ikke tilgang til den medfølgende DVDen ved anmeldelse!) er hentet fra disse to første Skid Row-skivene, regnet jeg med at dette ville bli et trivelig gjenhør med høy nostalgifaktor. Men nei. Dette var rett og slett vondt å høre på, av mange grunner. Lyden er en ting, det heseblesende tempoet på de fleste låter en annen. Bach selv kan være en fantastisk vokalist (som på studioversjonen av “Wasted Time”), men på scenen har han innimellom sunget som en drita full kråke, også her.  Koringene kan i beste fall karakteriseres som kauking, og etterlater ingen tvil om at “ABachalypse Now” er i det minste innspilt 100% live. Av de 19 låtene kommer på toppen av det hele syv av disse to ganger hver, (siden det er hentet fra to ulike konserter) og det er dermed i praksis 12 låter på CDene. Og de fire låtene fra Bachs solokarriere overbeviste meg om at jeg ikke har gått glipp av noe der i gården.

Jeg utelukker ikke at det er riktig så festlig å være tilstede på en Sebastian Bach-konsert hvis man først drikker seg ned på et mentalt 1991-nivå, men det hagler svisker i helvete før jeg frivillig hører igjennom denne dobbeltskiva i min egen stue igjen.

2/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 25.mars 2013