Kategorier
Skiver

Whitesnake | Made In Japan

Etter Whitesnakes gjenoppstandelse, har det ikke akkurat skortet på konsertutgivelser, og nå er det tydeligvis på tide med nok en dobbel CD og akkompagnerende DVD, med den noget familiære tittelen “Made In Japan”, som på snedig vis avslører at konserten er foreviget i Japan, nærmere bestemt Loud Park-festivalen i Tokyo i oktober 2011.

Frontiers

Etter Whitesnakes gjenoppstandelse, har det ikke akkurat skortet på konsertutgivelser. Vi fikk den doble CDen “Live…In The Shadow Of The Blues” samme år som DVD/CD-utgivelsen “Live In The Still Of The Night”, og i forfjor kom 2CD/1DVD-pakken “Live At Donington 1990”. Nå er det tydeligvis på tide med nok en dobbel CD og akkompagnerende DVD, med den noget familiære tittelen “Made In Japan”, som på snedig vis avslører at konserten er foreviget i Japan, nærmere bestemt Loud Park-festivalen i Tokyo i oktober 2011. (Og senere i år kommer forsyne meg enda et livealbum, “Made In Britain”.) Setllista på CD1 byr ikke på noen overraskelser – dette er stort sett hitsinglene fra slutten av 80-tallet ispedt fire låter fra de to nye skivene. Musikalsk er det lite å trekke på dette – gitarduoen Doug Aldrich & Reb Beach har jobbet sammen i ti år nå, og er begge virtuoser. Trommis Brian Tichy har nå forlatt bandet, men setter sitt tydelige preg på lydbildet – mannen er et monster, men personlig skulle jeg gjerne sett en litt mindre metal trommis i Whitesnake (og det er ikke hans erstatter Tommy Aldridge.) David Coverdale selv synger mye bedre her enn på de konsertene jeg overvar på samme turne, med unntak av et og annet skingrende skrik her og der.

På konsertene kan jeg ha en viss forståelse for at gitar- og trommesoloer er et nødvendig onde for at Coverdale skal få igjen pusten på bakrommet. Men da får til gjengjeld han ha forståelse for at de samme soloene er et unødvendig onde på skive. Ihvertfall når gitarsoloen tar opp seks minutter og trommesoloen nærmere åtte, og gjør midtpartiet av CD1 til en tålmodighetsprøve. For fansen er nok CD2 av større interesse – her er akustiske versjoner og soundcheckversjoner av åtte låter fra de to siste studioskivene. “Made In Japan” er med andre ord på ingen måte noe obligatorisk kjøp, men en grei dokumentasjon av Whitesnake på scenen anno 2011. (Denne anmeldelsen er basert på lydfiler av CDene, og jeg tar høyde for at DVDen kan ha vesentlig høyere underholdningsverdi. Les intervju med David Coverdale her!)

4/6  | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 03.april 2013