Kategorier
Skiver

FM | Rockville

At FM aldri slo igjennom internasjonalt på slutten av 80-tallet er et mysterium, for de hadde alle de rette ingrediensene. Låtmaterialet på de to første skivene burde uansett vært nok til å gjøre bandet til superstjerner.

Membran

At FM aldri slo igjennom internasjonalt på slutten av 80-tallet er et mysterium, for de hadde alle de rette ingrediensene, kanskje med unntak av en karismatisk frontfigur. Låtmaterialet på de to første skivene (skiver som stadig figurerer på Topp20-lister over Tidenes AOR-album) burde uansett vært nok til å gjøre bandet til superstjerner. I stedet forble de lokale helter i England og splittet desillusjonerte under grungepesten på midten av 90-tallet. Men de siste fem årene har de fått en ny vår – etter en triumfferd av en konsert som skulle vært en engangsforeteelse, ny skive (2010s “Metropolis”) med to radiohits og kjempemottakelse på hovedscenen på Download-festivalen. Bandet har garantert kløpet seg i armen og lurt på hva i all verden som skjer. Nå er de ute med “Rockville”, en skive finansiert av fansen via Pledge Music, og tilgjengelig i en dobbelutgave for de som bidro økonomisk. Og de treffer igjen blink. Musikalsk er dette stadig voksen og klassisk AOR, med store og fengende refrenger og massive koringer som grenser til det sukkersøte, og Steve Overlands sjelfulle stemme i fokus. Og etter gjenforeningen har den nye gitaristen Jim Kirkpatrick vist seg å være et ypperlig valg, med nydelig og smakfullt gitarspill over hele fjøla som ville gjort Neal Schon stolt.

Låtmessig er det en eneste jevn opptur, med elleve låter som går rett inn i øret og blir der. Låter du liksom har hørt før uten å kunne sette fingeren på det, (Okei da, introen på skivas eneste ballade “Story Of My Life” er skummelt lik Hearts “Alone”.)  men innenfor denne sjangeren er det bare en fordel – her skal helst ikke kruttet finnes opp på nytt. Dette er en videreføring og oppdatering av de klassiske FM-skivene, og en naturlig oppfølger til “Metropolis”, men kanskje uten det bluespreget som enkelte låter der hadde. Selvfølgelig har toget forlengst gått fra FM som fortsetter å kjøre sitt eget løp, og “Rockville” kommer til å bli universalt ignorert, men AOR-fansen kommer garantert til å elske denne skiva, som allerede står som en av deres beste utgivelser. (Les intervju med Steve Overland her!)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 11.mars 2013