Kategorier
Live Nyheter

Rozario + Invasion @ John Dee, Oslo

Det lå til rette for en hardslående og melodiøs kveld på John Dee i Oslo, da to av norsk tungrocks nye kometer, Invasion og Rozario, stod på samme scene.

Fredag 15. mars 2024

Det lå til rette for en hardslående og melodiøs kveld på John Dee i Oslo, da to av norsk tungrocks nye kometer, Invasion og Rozario, stod på samme scene.

Først ut på scenen var Invasion. Med seg på setlisten hadde de blant annet låter som «Turning The Tide», «Streets Are Burning» og «Through The Storm», i tillegg til «All For All» – første singel fra det nye albumet som kommer i august. Som 16-åring hadde jeg digget dette herfra til evigheten, og for min del ble smilet hakket bredere da vokalist (og gamer) Jørgen Bergersen introduserte låten «Arthas» med referanser til World of Warcraft, men jevnt over blir dette litt for næringsfattig for meg. Kanskje mangelen på den ene gitaristen må ta på seg noe av skylda for dette, hva vet jeg, men her bar Adrian Sunde Bjerketvedt (som mange av dere kanskje har sett i bandet til JORN) utvilsomt settet med sine brillefine gitarsoloer. Jevnt over minner dette for mye om ting vi har hørt før, og Invasion når dessverre derfor ikke helt opp. 3/6

Kveldens headliner Rozario startet settet sitt med låta «Nightmare in Flames», men allerede fra start var det en del rusk i maskineriet som preget store deler av konserten. David Rosario på vokal hadde nok ikke den beste dagen, og trommis Peppa Bruvoll hadde tekniske vanskeligheter som førte til at han aldri helt fant grooven igjen etter at det skar seg rundt tredje låt, «We Are One».

Dette er helt nydelig melodiøs tungrock, og låtene er hardslående og catchy så det holder. Vokalen til David Rosario er tydelig inspirert av lignende band fra 80-tallet, men med et mer moderne lydbilde som ham passer perfekt. Selv om oppmøtet var noe glissent, var energien var på topp gjennom hele settet tross nevnte problemer.

Heller ikke gitarist Johan Jamtfall slapp unna kveldens rusk, men denne karen her fortjener utvilsomt en helt egen spotlight. For et talent! Han serverte uanstrengt den ene soloen etter den andre, og imponerte stort til tross for kveldens problemer. Sammen med Stein Hjertholm var dette en kraftfull og energisk gitarduo med mye sjarm, som briljerte med gitarriff som sendte ilinger av den gode sorten nedover ryggraden.

Under låter som «United We Stand», «Heavy Metal Rider» og «To The Gods We Swear» – som forøvrig er tittelsporet fra den kritikerroste debutskiva deres – var det vanskelig å ikke synge med til tross for at jeg ikke kunne teksten, og trangen til å slenge armen i været i takt med musikken var stor. Og igjen, det er noe eget ved musikere som trives på scenen og her scorer Rozario høyt. Jeg ser virkelig frem til å se dem i storform på en større scene, for det tror jeg kan bli en fantastisk konsertopplevelse alle bør få med seg. 4/6

Tekst: Shamini Charlie Thevarajah
Foto: Geir Kihle Hanssen