Kategorier
Skiver

Roger Staffelbach | The Quest

Sveitsiske Roger Staffelbach er sannsynligvis et ubeskrevet blad for de fleste leserne, men her har vi en erfaren gitarvirtuos av de sjeldne som er ute med sitt aller første soloalbum. Enkelte vil kanskje kjenne igjen navnet hans fra bandene Artension og Artlantica, men det er nok bare de mest ihuga neoklassiske nerdene som drar kjensel på navnet.

Limb Music

Sveitsiske Roger Staffelbach er sannsynligvis et ubeskrevet blad for de fleste leserne, men her har vi en erfaren gitarvirtuos av de sjeldne som er ute med sitt aller første soloalbum. Enkelte vil kanskje kjenne igjen navnet hans fra bandene Artension og Artlantica, men det er nok bare de mest ihuga neoklassiske nerdene som drar kjensel på navnet. Uansett så får vi her servert neoklassisk instrumental progmetal fra øverste hylle. For å gi en liten pekepinn på hva du kan forvente så går tankene til mestere som Michael Romeo, Tony MacAlpine, Vinnie Moore og selvfølgelig Yngwie Malmsteen for å nevne noen. Men det er viktig å understreke at selv om de tekniske krumspringene står i kø så er melodiøsitet en gjennomgående rød tråd på “The Quest”. I tillegg er skiva veldig variert, noe som holder interessen oppe hele veien gjennom de 42 minuttene. Et annet moment som også trekker det hele opp er en saftig og fet tidsriktig produksjon som virkelig får trommehinnene til å koke av velbehag. Verdt å nevne er også kompanjongene som Staffelbach har fått med seg og det er ingen ringere enn bassist Steve DiGiorgio (Testament) og trommepisker John Macaluso (TNT, ARK, Yngwie Malmsteen m.fl). Med andre ord er det et svært stødig og tung rytmeseksjon Staffelbach har i ryggen, og det er noe som virkelig høres. For dette låter kuler og krutt! 

Det er vanskelig å trekke frem enkeltlåter, men i mine ører utmerker tittelsporet, “Enemy Within”,“Road To Sarvar” og avslutningssporet “Hymn Of Space” seg på eksepsjonelt vis. Staffelbach har utvilsomt truffet blink med sin solodebut og overbeviser stort både som musiker og låtskriver med “The Quest”. Herlighet for en skive dette er…

5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 19. mai 2023