Kategorier
Nyheter Skiver

Elegant Weapons | Horns For A Halo

Elegant Weapons er Judas Priest-gitarist Richie Faulkners hjertebarn, og stilmessig ligger landet rett bortafor der JP har ligget i seinere år, i retning mot annen klassisk metalrock som Rainbow – hvor jo vokalist Ronnie Romero har fartstid. Grunnmuren settes bånntight av JP-kollega Scott Travis og Pantera/Down-bassist Rex Brown.

Nuclear Blast

Det kan for tida synes å være vrient å skulle snu på en stein av type ‘ny skive med etablert artist’ innen streit metal uten å støte på den chilenske vokalkometen Ronnie Romero, og stjernelaget Elegant Weapons er i så måte intet unntak. Slike gullstruper dukker opp kanskje en gang i tiåret, så det er fullt forståelig at mange vil ha seg en beta – og jeg kan vanskelig tenke meg noen like godt kalibrert for dette bandet, muligens med unntak for vår egen Jørn Lande. 

Bandet er Judas Priest-gitarist Richie Faulkners hjertebarn, og stilmessig ligger landet rett bortafor der JP har ligget i seinere år, i retning mot annen klassisk metalrock som Rainbow – hvor jo Romero har fartstid. Grunnmuren settes bånntight av JP-kollega Scott Travis og Pantera/Down-bassist Rex Brown, og sammen fundamenterer de huset på både stringent og lekent vis, på én gang. Sjøl viser Faulkner seg som en strålende gitarist i fri dressur, og det er åpenbart saktens ikke JP som har gjort ham de store musikalske tjenestene, snarere omvendt.

Det er likevel låtenes kvalitet som gjør at denne skiva først og fremst er å sperre opp gluggene for. Allerede åpningssporet «Dead Man Walking» setter en god standard, som følges opp gjennom raskere «Do Or Die», kjappshuffelen «Blind Leading the Blind» og seigere «Ghost of You» – likevel er det først etter disse at de store kanonene kommer med bestenoteringen «Bitter Pill», en knall versjon av UFOs «Lights Out» fulgt av det barske tittelkuttet, og de tre avsluttende sporene er alle tøffe, godt variert over tilgjengelig lest. Det hele er sikkert og godt skrudd sammen av JP-gitarist/produsent Andy Sneap, noe som borger for et gromt og tøft lydbilde – nesten i overkant massivt gjennom en helaften, men med et slikt band og et så godt spenn i materialet kommer man unna med langt veikere jobb enn dette. Jeg kunne likevel ha ønsket et bittelite snepp sterkere dynamikk og noe mer sonisk luft her og der, men dette er pirk. «Horns for a Halo» tåler å gå flerfoldige runder på repeat, og når både låter, band og lyd treffer så godt som her, skal man neiggu ikke kreve mer, men bare la seg flyte med og skru volumet litt opp for hver gang man passerer ‘start’ – ellers kan man bare tusle rett i fengsel og bli der. (Intervju med Richie Faulkner i neste nummer av Norway Rock Magazine! Forhåndsbestill det her!)

5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato 26. mai 2023