Kategorier
Skiver

One Desire | Midnight Empire

Finland er vel kanskje ikke den nasjonen som vi først og fremst assosierer med AOR eller melodiøs hard rock (der står nok svenskene fremst i køen pr i dag!), men akkurat det har One Desire en tydelig ambisjon om å gjøre noe med.

Frontiers

Finland er vel kanskje ikke den nasjonen som vi først og fremst assosierer med AOR eller melodiøs hard rock (der står nok svenskene fremst i køen pr i dag!), men akkurat det har One Desire en tydelig ambisjon om å gjøre noe med. Debutalbumet fra 2017 var en særdeles hyggelig overraskelse, og det førte til Europaturnéer sammen med både H.e.a.t og Eclipse – sistnevntes Erik Mårtensson bidro forresten på komponistsiden på et par låter. De siste to årene har blitt brukt på å lage «Midnight Empire» som skulle blitt sluppet under Europaturnéen de såvidt rakk å påbegynne sammen med The Night Flight Orchestra før koronakrisen rammet, og skiveslipp ble utsatt til mai 2020. Men når man hører på resultatet, har det vært vel verdt ventetiden, for One Desire har så definitivt levert de berømte varene også denne gangen. Stilmessig har de ikke endret kurs siden sist, det er stadig 80-tallsinspirert melodisk hard rock med enorme refrenger og massive koringer, med en dæsj av keyboards her og der, men hovedsakelig drevet av Jimmy Westerlunds smakfulle gitarer og en solid rytmisk groove.

De velger dristig nok å åpne skiva med deres lengste låt, «Shadowman» på seks og et halvt minutt, men det spiller ingen rolle – det oser melodi og kvalitet av denne låta, med et høydramatisk og fengende refreng og en gitarsolo som er hentet rett fra læreboka til Neal Schon. (Westerlund ikke bare høres ut som Journey-gitaristen, han er nesten klin lik ham også.) Lista legges altså høyt med en gang, men jaggu topper ikke neste låt umiddelbart – «After You’re Gone» er en av disse instante låtene med et uimotståelig riff som sitter som en kule på første gjennomhøring, og etter en måneds lytting er jeg enda ikke i nærheten av å bli lei denne. AOR fra aller øverste hylle!

Det er ingen grunn til å ha store forventninger til en låt titulert «Down And Dirty», men også denne er helt ypperlig, og nok en gang et sterkt refreng som fester seg i øret, og en ypperlig vokal fra André Linman, som de største nerdene blant dere kanskje husker fra Sturm Und Drang, det finske bandet som ga ut tre skiver for 8-12 år siden. Skiva flater litt ut etter denne åpningstrippelen, men det er ikke en eneste svak låt her. Et par ballader er det selvsagt, og vi foretrekker den avsluttende «Only When I Breathe» med fokus på piano, vokal og koringer med en nydelig akustisk gitarsolo midtveis. Vi nevner også steintøffe «Battlefield Of Love», og «Killer Queen» – som ikke er det du tror.

«Midnight Empire» klarer med god margin å overgå debuten, med et mer konsistent materiale og en imponerende samling av sterke låter, og kan godt finne på å hevde seg på en Topp 10 når året skal oppsummeres, selv om 2020 ligger an til å bli et meget sterkt år for sjangeren AOR/Melodisk Rock. Og er du fan av Eclipse, H.e.a.t eller Journey, så bør du definitivt sjekke ut denne perla fra Finland. Det har de fortjent nå.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.mai 2020