Kategorier
Nyheter Skiver

Nordic Union | Second Coming

Nordic Union gir oss nok en skive med klassisk, fengende, melodiøs hard rock som det er umulig å la være å kauke med på etter noen gjennomhøringer. Var du fan av debuten, av Eclipse, W.E.T. eller Pretty Maids, så er ikke dette noe å lure på – denne skal du ha i samlinga.

Frontiers

Det svensk/danske samarbeidsprosjektet Nordic Union er i praksis en duo bestående av Pretty Maids-vokalisten Ronnie Atkins, og multi-instrumentalisten Erik Mårtensson, kjent fra Eclipse, W.E.T. og Ammunition, som gjør absolutt alt annet, bortsett fra trommene. Han har skrevet alle låtene, produsert, mikset og spiller gitar, bass og keyboard. Debutskiva fra 2016 henger ekstremt høyt for undertegnede – jeg vil faktisk gå så langt som å kalle den en av mine Topp 10 Skiver Noensinne – det var en perfekt utført melodisk hard rock-skive, hvor samtlige låter, uten unntak, satt som en kule, med massive og sykt fengende refrenger. Og «Hypocrisy» brente seg inn på hjernebarken i månedsvis. Så det er ingen overdrivelse å si at lista ligger ekstremt høyt når Nordic Union nå er klare med oppfølgeren, som har fått navnet «Second Coming». Denne gikk ikke så umiddelbart inn i øret som debuten, men etter noen gjennomhøringer var det åpenbart at også her vrimler det av gullkorn. Det åpner særdeles lovende med «My Fear And My Faith», som føyer seg inn i rekken av hardtslående, men melodiøse og catchy åpningsspor fra Mårtensson-relaterte band. Også denne gang er det spor 2 som er første singel og video, og «Because Of Us» er nok en perle, med et refreng som biter seg fast.

Ellers står høydepunktene i kø, og nok en gang er det ikke en eneste dårlig låt. De som skiller seg mest ut er kanskje balladen «New Life Begins», den hoggende «Final War» (den mest aggressive låten de har), og den aldeles fantastisk herlige «Breathtaking», en av de aller beste låtene Mårtensson har på CVen sin – og det er sykt trangt på topplista der! Og så kan vi heller ikke la være å nevne «Rock’s Still Rolling», eller den andre trøkkballaden «Die Together» – og da er de fleste låtene nevnt, ingen glemt.

Så joda, «Second Nature» er nok et blinkskudd, og eneste grunnen til at den ikke får full pott i likhet med forgjengeren, er at den ikke er heeeelt der oppe. Men likevel er dette bedre enn 99,9% annet som utgis for tida, og nok en skive med klassisk, fengende, melodiøs hard rock som det er umulig å la være å kauke med på etter noen gjennomhøringer. Var du fan av debuten, av Eclipse, W.E.T. eller Pretty Maids, så er ikke dette noe å lure på – denne skal du ha i samlinga.

5/6  | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 9.november 2018

Les også vårt arkivintervju med Erik & Ronnie fra 2016!