Kategorier
Nyheter Skiver

Nordic Union | Nordic Union

Det italienske plateselskapet Frontiers drar stadig igang nye samarbeidsprosjekter med artister fra stallen deres, og resultatene er litt opp og ned. Dette nye skandinaviske prosjektet er definitivt et av de mest vellykkede – noensinne.

Frontiers

Det italienske plateselskapet Frontiers drar stadig igang nye samarbeidsprosjekter med artister fra stallen deres, og resultatene er litt opp og ned. Dette nye skandinaviske prosjektet er definitivt et av de mest vellykkede – noensinne. Man kan nesten like gjerne kalle Nordic Union for en soloskive fra svenske Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T., Ammunition) med danske Ronnie Atkins fra Pretty Maids på vokal.

Som vanlig har Mårtensson skrevet alle låtene, produsert og mikset, og spiller alle instrumenter (unntatt trommene, som hans Eclipsekollega Magnus Ulstedt tar seg av, og et par gjestegitarsoloer.) Og resultatet er intet mindre enn strålende – vi snakker elleve steintøffe og melodiøse hardrocklåter med fengende refrenger – hele skiva sitter som en kule fra første gjennomhøring, uten ett eneste dødpunkt. Som vanlig er produksjonen og miksen optimal, med krystallklar lyd med knivskarpe gitarer og vokalen i fokus. Undertegnede var i utgangspunktet litt skeptisk til å høre Ronnie Atkins utenfor hans vante jaktmarker, men dette fungerer ypperlig, og Atkins fokuserer på melodiene – på Pretty Maids’ hardere låter har stemmen hans en tendens til å vrenge litt vel mye over, og det er ikke alle som fikser vokalen hans da. Her er den kontrollert, men fortsatt karakteristisk.

Og låtene da – her er det så mange godbiter at det er nærmest umulig å trekke frem enkelte. Allerede etter åpningsduoen av den massive «The War Has Begun» og den melodiske «Hypocricy» (som har brent seg fast i hodet mitt den siste måneden) skjønner du at her har du en av de sjeldne perlene innenfor sjangeren Melodiøs Hard Rock – og nedturen kommer aldri. Det er knivskarpe riff og digre refrenger, som «When Death Is Calling» og «21 Guns» – to av låtene kan kalles ballader, den nydelige «True Love Awaits You», og «Every Heartbeat» som bygger seg opp fra en stemningsfull intro. Man blir bare nok en gang sittende og lure på når Mårtensson skal gå tom for gull – han bare drar det ene trumfesset etter det andre ut av hatten, i album etter album, år etter år. Og denne skiva setter alle andre utgivelser de siste månedene fullstendig i skyggen – de fleste andre band ville vært superfornøyde med å ha bare to eller tre låter av denne kvaliteten på skiva si, mens denne bare flommer over av godsaker.

Hvis Nordic Union manifesterer seg på en scene et eller annet sted i verden i løpet av 2016 – da skal jeg være tilstede, uansett! Denne står garantert på min Topp 3-liste over 2016s beste utgivelser ved årsskiftet!

6/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 29.01.2016

Ett svar til “Nordic Union | Nordic Union”