Kategorier
Nyheter Skiver

Night By Night | NxN

Engelske Night By Night har holdt det gående i flere år, og har faktisk spilt i Norge flere ganger allerede, men først nå er de klar med sin debutskive – som øyeblikkelig utkrystalliserer seg som en knallsterk kandidat til Årets Debut 2014.

Sun Hill Productions

Engelske Night By Night har holdt det gående i flere år, og har faktisk spilt i Norge flere ganger allerede, men først nå er de klar med sin debutskive – som øyeblikkelig utkrystalliserer seg som en knallsterk kandidat til Årets Debut 2014. Skitt au – kandidat til Årets Skive! Her har vi ti låter og 40 minutters spilletid, men ikke ett eneste dødpunkt fra den eksplosive åpningslåta «Time To Escape» til den seks minutter lange og intense «Never Die Again». Musikalsk har Night By Night hentet sin teft for sterke refrenger fra 80-tallshelter, likeså med koringene, men avleveringen og lydbildet er definitivt 2014 – der har de mer til felles med band som Shinedown eller Alter Bridge, uten sammenligning forøvrig. Det låter krystallklart, med trøkk i kompet, skarpe gitarer og perfekt mix. Her har de tjent grovt på å bruke produsent Romesh Dodangoda, som har erfaring fra samarbeid med bl.a. Bullet For My Valentine, Motörhead og Funeral For A Friend, istedet for å trampe i fella med å bruke en gammel ringrev som hadde gitt de 80-tallssoundet.

Men bare hør på første singel «A Thousand Lies» – fra full acapella-intro til sylkvass gitarriffing til en melodilinje rappa rett ut av lomma på Def Leppard, før de kjører et fullt allsangrefreng til doble basstrommer og multiple koringer. Mesterlig. Det er superenergisk, det er freskt og moderne, men likevel sykt fengende. Riffene og melodien på «It’s Not Faith» kunne vært Dokken på sitt ypperste, men igjen; det låter så hvasst og moderne at de kan på ingen måte kalles et retroband – selv om de ikke legger skjul på at de har hentet det beste fra 80-tallet.

Det er utvilsomt gitarist og låtskriver Ben Christo som fremstår som bandets leder og hovedmann, men vi må trekke frem vokalist Henry Rundell for en ekstra runde applaus – for en aldeles fantastisk vokalist! Han kan minne om Teslas Jeff Keith på sitt aller beste 80-tallsmodus, men takler de melodiøse låtene som herlige «Everywhere Tonight» bedre enn det Keith kunne gjort. Neste gang Night By Night er i Norge (og det blir høyst sannsynligvis i løpet av senhøsten/vinteren) bør de ha et vesentlig større publikum enn sist – undertegnede er garantert der, og dette bør appellere til flere generasjoner rockefans. (Les intervju med Ben Christo her!)

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 28.februar 2014