Kategorier
Nyheter Skiver

Magnum | Escape From The Shadow Garden

Ingen forventer at Magnum skal gjøre noen store stilmessige endringer etter nærmere 40 år i bransjen, og de kjører på med sin egen form for pompøse, melodiøse, keyboard-drevne progrock – akkurat slik fansen vil ha det, med en fantasi-tittel og et ufattelig kult cover av Rodney Matthews.

SPV

Etter at Magnum kom sammen igjen i 2002, har de pumpet ut nye skiver annethvert år, og “Escape From The Shadow Garden” kommer bare et drøyt halvannet år etter suksessen “On The 13th Day”. I 2014 har ikke Magnum så mye å bevise lenger, de klarer seg fint med å opprettholde kvaliteten fra de foregående utgivelsene, og da er både fans og plateselskap fornøyde. Ingen forventer at Magnum skal gjøre noen store stilmessige endringer etter nærmere 40 år i bransjen, og de kjører på med sin egen form for pompøse, melodiøse, keyboard-drevne progrock – akkurat slik fansen vil ha det, med en fantasi-tittel og et ufattelig kult cover av Rodney Matthews som gir ekko fra klassiske skiver som “Chase The Dragon” og “The Eleventh Hour!”.

Bob Catley er nå blitt 66 år gammel, og synger kanskje hakket mer anstrengt enn før, men han har stadig en av de mer særpregede og sterke stemmene selv om den har fått en liten rasp nå. Den episke åpningslåta “Live ‘Til You Die” slår an tonen, og det høres umiddelbart ut som en gammel Magnum-klassiker i stil med “Vigilante” eller “How Far Jerusalem”. Skivas lengste låt er “Midnight Angel” på nesten syv og et halvt minutt, som bygger seg opp fra kun keyboards og en sterk Catley-vokal til et storslagent og pumpende refreng. “Falling For The Big Plan” har en del virkelig snodige taktskifter og uventede vrier underveis, og med et sterkt refreng er dette en av de mer fascinerende låtene, som krever en del gjennomhøringer før den sitter. Singelen “Too Many Clowns” er derimot skivas svakeste låt – heavy boogierock har aldri vært Magnums styrke – og heller ikke den sukkersøte “Don’t Fall Asleep” holder samme kvaltet som resten av skiva.

Den avsluttende balladen “The Valley Of Tears” er derimot bandet på sitt beste, klassisk Magnum med strykere og et mektig refreng. Ingenting tyder på at Magnums liv er i ferd med å ebbe ut, disse karene later til å få en solid vitamininnsprøytning for hver eneste nye skive, og “Escape From The Shadow Garden” er nok en solid bauta i bandets høyst respektable katalog. Deres beste siden gjenforeningen? Fullt mulig. (Intervju med Bob Catley her – og med Tony Clarkin her!)

4,5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 19.mars 2014