Kategorier
Nyheter Skiver

Mick Mars | The Other Side Of Mars

Mick Mars trenger vel neppe noen nærmere presentasjon, og de fleste har sannsynligvis fått med seg bråket med resten av Mötley Crüe. Men det er en annen historie.

LLC

Mick Mars er i en alder av 72 ute med sitt første soloalbum noensinne. Og vil det bli det første og siste? Jeg klarer dessverre ikke helt å bli klok på “The Other Side Of Mars”, rett og slett fordi det befinner seg milevis unna det han har gjort før. Med andre ord så lyver ikke albumtittelen. Ikke det at jeg hadde forventet et reinspikka spin-off album, men litt klassisk glam-riffing hadde jeg nok forventet. Når Mick Mars sine store helter er klassiske gitarhelter som Jimi Hendrix og Eric Clapton, ja da er denne skiva en gedigen overraskelse og befinner seg i et helt annet univers sjangermessig. Og sjangeren jeg vil putte den i er grunge/nu-metal. En musikk-hybrid jeg finner lite sjarmerende. 

Mick har fått med seg flinke folk, og blant annet er det Ray Luzier kjent fra Korn, som befinner seg bak trommene. Et monster av en trommeslager, og det setter selvfølgelig sitt preg på soundet. En gammel ringrev kjent fra blant annet Winger, Paul Taylor, har også bidratt på skiva, men det er vanskelig å høre. Her er det fint lite Winger å spore for å si det sånn. Men det er selvfølgelig hovedpersonen selv som er det viktigste og sentrale her, og at han kan skrive låter har han jo bevist fra før. Innholdet er som sagt helt annerledes, og selv om det låter friskt og moderne med forsåvidt flere melodiøse låter, faller skiva mellom to stoler for min del. Mulig dette faller i smak hos de som liker Sixx:A.M og selvfølgelig Korn, men helt subjektivt begynte jeg nesten å flasse av dette her, men det er mitt problem. Flassjampo får jeg kjøpt på butikken. Er du derimot veldig åpen for artistiske krumspring i form av utagerende nu-metal-lefling bør du derimot sjekke ut Mick sin andre side. Mick skal ha kred for forsøket og at han tør å gå andre veier. Synd det bare ble en blindvei for min del.

2/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 23. februar 2024