Kategorier
Skiver

Bernie Marsden | Shine

Bernie Marsden skrev flere av Whitesnakes mest kjente låter sammen med David Coverdale, deriblant «Here I Go Again» og «Fool For Your Loving». På sin nye soloskive gjør han en en muskuløs versjon av tittelsporet fra Whitesnakes debutskive «Trouble», og har pinadø også fått med seg Coverdale på gjestevokal også.

Provogue

Bernie Marsden vil for evig og alltid bli husket som gitaristen i Whitesnake fra starten og frem til 1982, en assosiasjon han ikke akkurat feier under teppet heller ved bandprosjekter som The Snakes og Company of Snakes. Han skrev flere av Whitesnakes mest kjente låter sammen med David Coverdale, deriblant «Here I Go Again» og «Fool For Your Loving». På sin nye soloskive gjør han en en muskuløs versjon av tittelsporet fra Whitesnakes debutskive «Trouble», og har pinadø også fått med seg Coverdale på gjestevokal også. Han er ikke den eneste gamle bandkompisen som bidrar, også Deep Purples Ian Paice og Don Airey er med, i likhet med Joe Bonamassa. Trommene bankes av ringreven Jimmy Copley, kjent fra bl.a. Jeff Beck Band, Manfred Mann og Magnum. Produsenten her, Rob Cass, var snodig nok en kort periode vokalisten i Marsdens første post-Whitesnake-band, Alaska. Åpningslåta «Linin’ Track» vil nok mange dra kjensel på som Aerosmiths «Hangman Jury», men det er en eldgammal blueslåt som Marsden gjør en steintøff versjon av. Og «Walk Away» er en refrengsterk liten perle som garantert hadde vært en Whitesnake-klassiker om Marsden bare hadde skrevet den 35 år tidligere.

Man kunne kanskje forvente at dette skulle være halvdaff blues fra en avdanka gammel 70-tallshelt, men det låter overraskende friskt og energisk, selv om det dabber litt av mot slutten. Bluesen er der nesten hele tiden, men det er mer Classic Rock enn en pur bluesskive. Absolutt verdt å sjekke ut, og ikke bare på grunn av Coverdales gjesteopptreden.

3,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 7.juli 2014