Kategorier
Nyheter Skiver

Magnum | Live At The Symphony Hall

Det er mindre enn fire år siden sist Magnum ga oss en liveskive, så man kan kanskje lure litt på nødvendigheten av «Live At Symphony Hall». Men den er en solid dokumentasjon på hvor bra de britiske veteranene er på en scene foran et entusiastisk hjemmepublikum anno 2018.

Steamhammer/SPV

Det er mindre enn fire år siden sist de britiske veteranene i Magnum ga oss en liveskive, så man kan kanskje lure litt på nødvendigheten av «Live At Symphony Hall». Forskjellen denne gang er at her får vi hele avslutningskonserten for den suksessrike turnéen som også førte de til Oslo for første gang på 30 år, og på toppen av det hele er dette foran et entusiastisk hjemmepublikum i Birmingham, i storslagne Symphony Hall i april 2018. Dette er også første liveskive med de to nye bandmedlemmene Lee Morris og Rick Benton, som setter sitt preg på fremføringene – Morris er en mye mer hardtslående trommis enn sin forgjenger, og Benton er mer glad i orgelet enn i synthen. Lyden på denne skiva er også såpass bra at man registrerer at Al Barrow spiller atskillig mer spennende basslinjer enn studioversjonene kan by på – spesielt på klassikeren «Les Morts Dansant», tidenes fineste ballade om en eksekusjonspeletong og deres offer. Men Magnum har alltid vært Tony Clarkin og Bob Catley sitt band, og de leverer som alltid solid, selv om Catley ikke lenger har like mye trøkk i stemmen  – men han har tross alt passert 70, så det kan man heller ikke forvente. Setlista her er helt identisk med konserten på Rockefeller fire uker tidligere, den største forskjellen er at Avantasias frontmann Tobias Sammet gjør en gjesteopptreden på den storslagne «Lost On The Road To Eternity» (som han gjør på skiva) og på den avsluttende og lightersvingende balladen «When The World Comes Down», samt at Rebecca Downes og Lee Small (ex-Shy, Phenomena) gjester på «Without Love».

Så joda, Magnum gjør ikke dårlige konserter, og det er heller ikke denne, og «Live At The Symphony Hall» er en bra dokumentasjon av Magnum anno 2018. Komplettister kan trygt handle inn, bare den fantastiske versjonen av eposet «Don’t Wake The Lion» gjør at investeringen kan forsvares. Bare synd at dette ikke var en DVD/BluRay, for det begynner å bli veldig lenge siden sist vi fikk fra Magnum. (Les også intervjuet med Tony Clarkin fra Oslo i 2018, hvor han avslører hvilken Magnum-skive han egentlig ikke kan fordra!)

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 18.01.2019