Kategorier
Live Nyheter

Magic Pie @ Krøsset, Oslo

Magic Pie fra Moss skal om et par uker representere Norge i det prestisjefylte prog-cruiset Cruise To The Edge, og denne opptredenen på Krøsset i Oslo var mest ment som en oppvarming til dette – samt til å sjøsette egne nye låter.

Torsdag 17.januar 2019 

Magic Pie fra Moss har sakte men sikkert fått mer og mer oppmerksomhet for sin progressive rock siden starten på tidlig 2000-tall, og skal om et par uker spise kirsebær med flere av de Store på det prestisjefylte Cruise To The Edge i Karibien. Kveldens opptreden var mest ment som en oppvarming til dette rockecruiset (proggecruiset…?), siden det er lenge siden sist Magic Pie gjorde en konsert – eller hadde en øving. Musikalsk sett er dette et band som både har hentet mye fra klassiske progband som King Crimson, Gentle Giant og Pink Floyd, men som også kan minne om nyere prog(metal)band som Spock’s Beard, Dream Theater og Pain of Salvation.

Det var på langt nær fullt på lille Krøsset, skal vi tippe rundt 70 stykker, og det var god plass rett foran scenen, men det var en iskald torsdag i januar, og kveldens headlinere var islandske Ring of Gyges som de fleste vi snakket med knapt hadde hørt om en gang – men Magic Pies vokalist Eirikur Hauksson var tydeligvis fan! Bandet dro i gang med en ny låt fra den kommende skiva som kan forventes utpå våren, og «The Man Who Had It All» fikk oss definitivt til å ha store forventninger.  Magic Pie er uten tvil et bunnsolid band musikalsk sett, og selv om Eirikur Hauksson og bandets eminente gitarist og mastermind Kim Stenberg får mye oppmerksomhet, så er de andre fire også viktige brikker, ikke minst på andrelåten «Pointless Masquerade» hvor hele bandet (minus trommis) bidrar vokalt med både andre- og tredjestemmer.

Bandets tekniske ferdigheter fikk skinne i den steintøffe instrumentalen «Freakshow», mens høydepunktet var kveldens sjette, men likevel siste låt, «King For A Day» – et halvtime langt epos som tok oss igjennom et vidt spekter av musikalske fasetter uten å noengang bli kjedelig. Mesterlig! At bandet har hatt minimalt med øving det siste halvåret var det nok de færreste som registrerte, det satt stort sett som en kule hele veien.

Så joda, hvis du liker både klassisk prog og litt nyere progmetal, så bør du definitivt sjekke ut Magic Pie. Når et band som Dream Theater kan fylle Oslo Spektrum, så ser jeg ingen som helst grunn til at ikke Magic Pie skal kunne fylle Rockefeller. 5/6 

Tekst: Geir Amundsen
Foto: Anne-Marie Forker