Kategorier
Live Nyheter

Monster Magnet @ Parkteatret, Oslo

Monster Magnet har utrolig nok overlevd det meste, både dårlige utgivelser, omorganisering av medlemmer og Dave Wyndorf sine indre demoner. Storhetstiden kommersielt sett har passert, men tiden har definitivt ikke løpt fra Wyndorf og hans kompanjonger. Nok en gang var bandet på Norges-besøk og denne gangen foran et fullsatt Parkteateret.

Monster Magnet har utrolig nok overlevd det meste, både dårlige utgivelser, omorganisering av medlemmer og Dave Wyndorf sine indre demoner. Storhetstiden kommersielt sett har passert, men tiden har definitivt ikke løpt fra Wyndorf og hans kompanjonger. Bandets siste utgivelse «Mindfucker» ga bud om et revitalisert band. Nok en gang var bandet på Norges-besøk og denne gangen foran et fullsatt Parkteateret, og nå er det jaggu ikke lenge før de kan kalle seg ekte Norges-venner. 

Kvelden startet med et brak til tonene av klassikeren «Dopes to Infinity», og Dave som for lengst har passert middagshøyden i en alder av 62, tok umiddelbart kommandoen og scenen i vold. Jeg trakk et lettelsens sukk og forberedte meg på en storveis kveld. Og det ble nettopp det. Vi fikk servert nær sagt heldigvis stort sett gamle låter med hovedvekt på nettopp klassikerne «Dopes to Infinity» og «Powertrip». Helt klart bandets udiskutabelt beste skiver. Godt mulig at Wyndorf er lei av å spille enkelte av låtene, men det synes ikke. Han sang som om låtene var flunkende nye, selv om han helt sikkert kan synge de baklengs i søvne.

Testosteronbomben Wyndorf er bandets eneste «gjenlevende» originalmedlem, men resten av besetningen er det ikke noe å si på selv om Ed Mundell sin umiskjennelige riffing fortsatt savnes for min del. Men låtene lever videre i gode hender det er helt tydelig, og det er heller ingen tvil om at bandet leverer best når det er full gass og trøkk. En kveld med Monster Magnet skal være show, og det leverte de til gangs. Monster Magnet har aldri vært et tradisjonelt stoner band og det både sees og høres. Det er ikke uten grunn at bandet fortsatt drar fulle hus.

Intimkonserter er vel og bra, men lydbildet til Monster Magnet trenger litt høyde under taket for å si det enkelt. Og slik sett ingen tvil om at Parkteateret er et bedre egnet sted enn Blå, lydmessig. Stemningen blant publikum var upåklagelig og mye skyldtes nok at det tilsynelatende var hovedvekt av lojale fans tilstede som har fulgt bandet siden glansdagene på 90-tallet. Men når det er sagt så låt både «Rocket Freak» og «When the Hammer Comes Down» fra deres siste album med det flotte ordspillet «Mindfucker» kuler og krutt live. Vel og bra å få høre gamle gullkorn, men også en hyggelig overraskelse med nye låter som får nytt liv på scenen.

Kveldens opptreden var ikke av den sorten som går inn i historiebøkene, men nok til at både undertegnede og resten av de fremmøtte kunne gå hjem mette og tilfredse på fet stoner rock bare slik Monster Magnet kan servere den.  4.5/6

Tekst: Pål J Silihagen
Foto: Anne-Marie Forker