Kategorier
Live Nyheter

Kamelot + Myrath @ Sentrum Scene, Oslo

Det var duket for en kveld med melodisk power metal ispedd noen gram progressive elementer denne kvelden på Sentrum Scene, og ikke minst litt orientalsk metal fra selveste Tunisia.

Fredag 24. mars 2023

Det var duket for en kveld med melodisk power metal ispedd noen gram progressive elementer denne kvelden på Sentrum Scene, og ikke minst litt orientalsk metal fra selveste Tunisia. Kveldens hovedattraksjon Kamelot har vært et flaggskipene innen melodisk power metal i snart en mannsalder, og var i en lengre periode på hyppige Norgesbesøk, men i de senere årene har det gått relativt lang tid mellom hvert besøk. Derfor var det nok mange fremmøtte som var spente på om Kamelot fortsatt hadde krutt i påsan og ikke minst hvordan de nye låtene fra det rykende ferske albumet “The Awakening” ville låte live. 

Før amerikanerne entret scenen var det dags for litt orientalske rytmer fra tunisiske Myrath. Det har vært merkverdig stille fra bandet på albumfronten, og siste livstegn i fysisk format hvis vi utelukker livealbumet fra “Live in Carthage”(2020) er så langt tilbake som i 2019 med “Shehili”. Jeg skal ikke påberope meg å være blodfan av bandet, men de er faktisk et underholdende liveband, og kveldens gjesteopptreden passet godt som en forrett til kveldens hovedrett. Myrath dundret på med et forrykende sceneshow, og selv om lyden kunne vært hakket bedre, låt det meget bra. Etter responsen å bedømme var også majoriteten av publikum enig, selv om enkelte tilsynelatende var mer opptatt av andre ting enn det som foregikk på scenen. Men de om det. Myrath leverte uansett et kort men vel gjennomført sett. 4/6

Så var det endelig klart for kveldens hovedpersoner Kamelot. Stemningen tok seg umiddelbart opp noen hakk da Tommy Karevik & co. entret scenen og de fyrte umiddelbart av med oppkvikkeren av en låt “Veil Of Elysium”. Deretter gikk det slag i slag med både gamle og nye låter, men riktignok med hovedvekt på låtene fra Kareviks periode i bandet. . Vi fikk servert fire låter fra deres siste album, og det holdt i mine ører. Ikke fordi “The Awakening” er noe dårlig skive, langt ifra, men med en forholdsvis interessant og sterk backkatalog i ryggsekken er det ikke til å stikke under den berømte stolen at en variert settliste er å foretrekke. Og det fikk vi delvis denne kvelden. Men ingen låter fra et av bandets sterkeste album “Epica” var direkte skuffende. Da hjalp det fint lite at de dro hele to låter fra forgjengeren “Karma”.  Heldigvis fikk vi høre både “March of Mephisto” og “Rule the World” fra bautaene i katalogen, “The Black Halo” og “Ghost Opera”.

Kamelot leverte et tvers igjennom helproft og vel gjennomført sett hvor Tommy Karevik briljerte med sterk vokal og god kommunikasjon med publikum. Verdt å nevne er også Alex Landenburg på trommer som har forholdsvis store sko å fylle etter Casey Grillo og forsåvidt Johan Nunez, selv om sistnevnte bare var med en kort periode. Men han overbeviste stort bak settet og det var ingenting å si på dynamikken og samspillet med Sean Tibbets og sjefen sjøl Thomas Youngblood. Det så ut til at fansen også storkoste seg sammen med bandet. Kort og godt en strålende opptreden av Kamelot – og nei, jeg gir ikke trekk for en litt skuffende settliste. Det blir bare en personlig smakssak. 5/6

Tekst: Pål J. Silihagen

Foto: Geir Kihle Hanssen