Kategorier
Skiver

The Flood | Hear Us Out

Et stjernelag av musikere fra band som FM, Saxon, Snakecharmer og Mr. Big har slått seg sammen under navnet The Flood, og debuten «Hear Us Out» kan dermed umulig slå feil. Eller kan den det?

Escape Music

Vi hadde aldri hørt om The Flood før denne skiva seilte inn i innboksen vår, men det skal ikke nektes for at det kom et aldri så lite «Oi!» da vi så hvem som er involvert her, for på papiret er dette et stjernelag av de sjeldne innen AOR. Hør bare: på vokal Chris Ousey (fra bl. a. Virginia Wolf og Snakecharmer), på gitar har vi Jim Kirkpatrick fra FM, på keyboard er nok en FM-mann – men de færreste av oss har vel noe aning om hva Didge Digital har gjort siden han sluttet etter «Tough It Out». Trommene bankes av Nigel Glockner fra Saxon, mens bassen betjenes av ingen ringere enn Billy Sheehan fra Mr. Big og The Winery Dogs. Fåglarna vet hvordan amerikaneren Sheehan havnet sammen med fire karer fra midt- og nord-England, men han takker vel ikke nei til et par lettjente tusenlapper, og har nok heller neppe vært i samme rom som resten av bandet.

Og med en slik besetning av drevne gamle ringrever kan man trygt forvente at dette er særs velspilt, og det er det. Jim Kirkpatrick har for lengst bevist at han forsvarer plassen i FM, og han gjør en glimrende innsats med melodiøse og lekre soloer, og Ousey er også en av de beste vokalistene i sjangeren. Alle låtene er skrevet av duoen Kirkpatrick og Ousey, og det er låtmaterialet som dessverre gjør denne skiva til en liten skuffelse. Selv om 40 % av bandet har FM-bakgrunn, så er ikke dette AOR, men vesentlig hardere rock, den selvtitulerte «The Flood» lukter nesten mer av Iron Maiden. Det er godt håndverk, og ingen av låtene er direkte dårlige, men etter tre-fire gjennomlyttinger er det heller ingen låter som skiller seg ut, ingenting som fester seg på hjernen. Låtene er glemt så fort skiva er ferdigspilt.

Man har etterhvert blitt vant til kjente musikere i stadig nye konstellasjoner fra det andre europeiske plateselskapet som også er oppkalt etter en Journey-skive fra 80-tallet, som også sysler med melodisk hard rock, og håpet var at dette skulle skille seg litt ut fra mengden. Men det er dessverre ikke tilfelle for min del. Helt ok, men ikke noe å skrike hallelujah for.

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 24. mars 2023